Telefon vam je spor? Ubrzajte ga na sljedeći način
2.12.2014. u 8:14 | Komentari: 0
Telefon vam je spor? Ubrzajte ga na sljedeći način
EVO KAKO DA TO URADITE

Pametni telefoni koriste RAM memoriju tako što prenose privremene podatke, a što je ona veća to je lakše koristiti više aplikacija odjednom.
Veliki problem starijih mobilnih telefona pri radu s više aplikacija nije toliko procesor, koliko nedostatak radne memorije.
 
"Pametni telefoni" koriste RAM memoriju tako što prenosi privremene podatke, a što je ona veća to je lakše koristiti više aplikacija odjednom. Stoga su na toj stranici napravili vodič, kojim korisnici mogu prilagoditi radnu memoriju svog uređaja na prilično bezbolan način.
 
Operativni sistem i pripadajući procesi će iznova zauzimati dio radne memorije već po paljenju uređaja, čak i da korisnik ne aktivira neku dodatnu aplikaciju. Sa više instalacija, RAM se polako ali sigurno puni, a usprkos tome što je Android u današnje doba prilično sposoban da upravlja resursima, uređaj može da zablokira.
 
Za starije uređaje koji nisu prilagođeni treba ograničiti količinu vidžita i pokretnih wallpapera, jer osim punjenja radne memorije, one itekako utiču i na trajanje baterije uređaja. Slična stvar vrijedi i za aplikacije koje bez znanja korisnika mogu biiti uključene "u pozadini".
 
"Organizovanje koje aplikacije treba da rade tako – a koje ne, može potrajati, no vredno je truda".
 
Kako bi to postigli, korisnici treba da idu na opciju “Podešavanja”, a zatim “Apps ili Application Manager” kako bi dobili izvještaj o svim aplikacijama na uređaju, prenosi kurir. Onemogućavanje aplikacija možete da postignete ručno, odabirom opcije “Disable”, a valja upozoriti da zbog nekih deaktivacija može doći do nestabilnosti u radu uređaja.
 
(goBiH.ba)Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Otkrivamo karakteristike novog iPhone 11 mobilnog telefona


  • Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše"


  • CERIT organizovao višednevni seminar za profesore informatike u HNK


  • Revolucija u transportu: Iz Dubaija u Abu Dhabi za samo 12 minuta


  • Prodavači vam ovo nikada neće reci: Pokvario vam se TV pod garancijom, znate li šta možete tražiti?


Najčitanije

Komentarisano