Konaković: Prvo izbor članova nezavisnog odbora, pa onda konkurs
18.11.2016. u 19:58 | Komentari: 0
Konaković: Prvo izbor članova nezavisnog odbora, pa onda konkurs
Bosna i Hercegovina

Nezavisni odbor pokrenut će u narednih nekoliko sedmica konkursnu proceduru za izbor novog policijskog komesara, umjesto smijenjenog Vahida Ćosića.
Premijer KS Elmedin Konaković kazao je za Faktor.ba da je će ovu funkciju od sutra obavljati vršilac dužnosti Mevludin Halilović.
 
-Problem je što su dva člana Nezavisng odbora podnijela ostavke, tako da će, vjerovatno, prvo morati provesti procedura popunjavanja tih pozicija. Završtena je, dakle, ova jedna priča oko komesara Ćosića, a počinje nova oko izbora njegovog nasljednika. Dobra strana je to što zakon ne dozvoljava neke turbulencije, jer prvi saradnik komesara nastavlja raditi taj posao – rekao je Konaković.
 
Naglašava da je Vladi KS upućeno više zahtjeva za izmjenu Zakona o unutrašnjim poslovima KS jer, prema sadašnjim odredbama, reduciran je broj kandidatata koji se mogu prijaviti jer trenutno to mogu učiniti samo osobe sa činom glavnog inspektora.
 
- S druge strane, neke međunarodne institucije smatraju da se to ne treba spuštati na niži nivo. Još nemamo jasan i precizan stav o tome i Vlada će, u skladu sa zaduženjem koje je dobila od Skupštine KS, analizirati još neke dokumente i eventualno predložiti izmjene Zakona. Očigledno je da on ima određene manjakavosti i bit će korekcija, ali ne znamo u kojem dijelu – kaže premijer KS.
 
(goBiH.ba/faktor)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano