Uslovi korištenja

Dobrodošli na GoBiH portal. GoBiH.ba omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uslovima korištenja. Uslovi korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge GoBiH.ba portala. Korištenjem bilo kojeg dijela GoBiH.ba portala smatra se da su korisnici upoznati s ovim uslovima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

GoBiH.ba polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava (odnosno bez striktno navedenog izvora i linka na sadržaj) smatra se kršenjem autorskih prava GoBiH.ba portala.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

GoBiH.ba zadržava pravo izmjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

GoBiH.ba portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetioca, te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje GoBiH.ba portala koristite na vlastitu odgovornost i GoBiH.ba ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Zaštita privatnosti

GoBiH.ba portal poštuje privatnost posjetioca portala. GoBiH.ba neće davati podatke o posjetiocima na uvid trećoj strani. Podaci o posjetiocu neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. GoBiH.ba se obavezuje da će čuvati privatnost posjetioca portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila GoBiH.ba portala ili nezakonitih aktivnosti posjetioca.

Obaveze korisnika

Korisnicima GoBiH.ba portala strogo je zabranjeno:

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće bosanskohercegovačke i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

- objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

- manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga GoBiH.ba portala

- objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

- objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične kompjuterske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Pravila komentarisanja

Komentari objavljeni na portalu GoBiH.ba ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.


Ponašanje pri komentarisanju

1. Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, vrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke. Kršenje te zabrane kažnjavati s sedmicom dana zabrane prisupa portalu GoBiH.ba.

2. Izravne prijetnje drugim korisnicima, subjektima novinarskog teksta i/ili članova redakcije su zabranjene, a u ekstremnim slučajevima i podložne kaznenom prijavom.

3. Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekonomskog, moralno upitnog i uvrijedljivog sadržaja je zabranjeno.

4. Strogo je zabranjena upotreba tzv. Keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download.

5. Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatnih informacija vezanih za tekst zabranjeno je na cijelom portalu.
6. Pisanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo ukljucuje i postove kojima je jedina svrha upoziravanje na kršenje pravila.

7. Vrijeđanje drugih korisnika i/ili administratora te neprimjereno izražavanje je kažnjivo.

8. Spamanje (postanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenskim ograničenjem ili trajnom zabranom.

9. Pisanje velikim slovima smatra se vikanje te se nece torelisati, osim u slučaju kada se velika slova koriste za naglašavanje ili isticanje dijelova posta.

10. Lažno predstavljanje ili izdvajanje za člana redakcije može biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slučajevima – trajnu zabranu upotrebe korisničkog računa.

Žalbe

Smatrate li da ste nepravedno kažnjeni, kontaktirajte administratora. Odluka uredništva je konačna i na nju nemate pravo žalbe.

Izmjene uslova korištenja

GoBiH.ba zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Otkrivamo karakteristike novog iPhone 11 mobilnog telefona


  • Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše"


  • CERIT organizovao višednevni seminar za profesore informatike u HNK


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


Najčitanije

Komentarisano