Politika
Politika
 
22.12.2016 u 08:30
"Ostvarili smo vidljiv napredak u oblasti ekonomskog razvoja"
Politika - Denis Zvizdić
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je na Poslovnom forumu između BiH i Islamske Republike Pakistan danas u Sarajevu kazao da je njegovo i opredjeljenje kompletnog Vijeća ministara BiH usmjereno ka dinamiziranom ekonomskom razvoju i prosperitetu BiH, odnosno ka efikasnom i održivom upravljanju prirodnim resursima i ljudskim potencijalima u cilju povećanja samoodrživosti ekonomije i stvaranja optimalnih uvjeta za zapošljavanje.
13.01.2016 u 15:40
Turska: Bakiru Izetbegoviću počasni doktorat
Bakiru Izetbegoviću počasni doktorat
Članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću bit će uručen počasni doktorat Univerziteta 18. mart iz turskog grada Canakkalea, javlja Anadolu Agency (AA).
08.12.2015 u 10:26
Šepić: Ova politička elita ponižava Krajinu i u svemu popušta Draganu Čoviću
Politika
Senad Šepić, poslanik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH danas se oglasio saopćenjem za javnost koje novinska agencija Patria prenosi u cjelosti.
09.08.2015 u 00:53
Dodik podržava Vučićevu ideju o danu sjećanja za sve žrtve
DODIK
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da treba podržati inicijativu srbijanskog premijera Aleksandra Vučića o uspostavljanju jednog dana sjećanja na žrtve na prostoru bivše Jugoslavije, prenosi novinska agencija Patria.
22.07.2015 u 09:35
"Mi nismo uzeli pušku u ruku, mi smo uzeli olovku"
MILORAD DODIK
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je provođenje dogovora koji je prije četiri godine postignut sa tadašnjim visokim predstavnikom EU Ketrin Ešton o reformi pravosuđa u BiH cilj referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.
02.07.2015 u 20:56
Dodik i zvanično zatražio sjednicu NSRS o reaktiviranju referenduma
Zaniljivosti
Predsjednik RS-a Milorad Dodik danas je i zvanično dostavio zahtjev Narodnoj skupštini za sazivanje posebne sjednice na kojoj bi se reaktivirala odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, koja je usvojena još 2011. godine.
30.06.2015 u 22:58
Predsjednik RS-a otkrio šta će biti referendumsko pitanje za građane RS-a
DODIKOVI REFERENDUMI
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik potvrdio je večeras da će pitanje o kojem će se izjašnjavati građani RS-a na referendumu biti 'da li prihvataju nametnute zakone visokih predstavnika u prošlosti, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH te da li prihvataju da se u RS primjenjuju odluke tih državnih pravosudnih institucija'
30.06.2015 u 22:53
Nikolić: Britanska rezolucija je pokušaj da se Srbi označe kao genocidan narod, strašna je to nepravda
ZAPALJIVA IZJAVA PREDSJEDNIKA SRBIJE
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, u povodu britanske inicijative da se u Vijeću sigurnosti (VS) UN-a usvoji rezolucija o Srebrenici, ocijenio kao poražavajuće pokušaje da se jedan narod označi kao genocidan.
30.06.2015 u 22:11
Srbija: Vučić poručio "Bošnjaci, ja sam vam pružio ruku pomirenja, odbili ste je"
ZANIMLJIVOSTI
Izvanredna press konferencija premijera Srbije Premijer rbije Aleksandar Vučić danas je na izvanrednoj konferenciji za novinare komentirao aktualne teme iz regije
29.06.2015 u 17:45
Dodik: Na referendumu odbaciti djelovanje Suda i Tužilaštva na prostoru RS-a
"PROGONE SRPSKE VOJNIKE I OFICIRE"
KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u prvim danima naredne sedmice tražiti posebnu sjednicu Narodne skupštine RS o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH te da se odbaci njihovo djelovanje na prostoru RS-a.
29.06.2015 u 17:42
Dodik: Zahvalni smo Karadžiću i Mladiću
OBILJEŽAVANJE KRSNE SLAVE VRS
KOZARSKA DUBICA - U Manastiru Moštanica kod Kozarske Dubice danas je služena liturgija i parastos za sve stradale srpske vojnike od Kosovskog boja do danas, te slavski obred povodom obilježavanja Vidovdana - krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.
28.06.2015 u 11:40
Pristajem da uslov za nezavisnost RS bude 80 odsto glasova "ZA"
MILORAD DODIK
BEOGRAD / BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da pristaje da uslov za nezavisnost Srpske bude i 80 odsto glasova "za", ocijenivši da je Zapad spreman da čak i političkim nasiljem spriječi referendum o tom pitanju.
26.06.2015 u 19:05
Dodik: Orić je nesumnjivo zločinac, njegovo izručenje BiH je poniženje svih srpskih žrtava
PREDSJEDNIK RS-A OGORČEN
Odluka pravosudnih organa Švajcarske da Nasera Orića izruče Bosni i Hercegovini predstavlja još jedno poniženje prije svega srpskih žrtava i aroganciju zajedničkih institucija u Bosni, a prije svega suda i Tužilaštva BiH, izjavio je sinoć predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik Sud i Tužilaštvo BiH, kako je rekao, osnovani su vanustavno i nametnuti su od strane međunarodne zajednice, prenosi Tanjug.
26.06.2015 u 19:00
Vučić: Spremni smo finansijski pomoći Republiku Srpsku
PREMIJER SRBIJE PORUČIO
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija spremna financijski pomoći Republiku Srpsku (RS) ako bude imala problema s likvidnošću
26.06.2015 u 14:19
Dodik: Srpska može sama
PREDSJEDNIK RS
BEOGRAD / BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima sposobnost da se razvija i da je u uslovima totalne izolacije pokazala da može sama.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...

Najnovije

  • "Ostvarili smo vidljiv napredak u oblasti ekonomskog razvoja"


  • Turska: Bakiru Izetbegoviću počasni doktorat


  • Šepić: Ova politička elita ponižava Krajinu i u svemu popušta Draganu Čoviću


  • Dodik podržava Vučićevu ideju o danu sjećanja za sve žrtve


  • "Mi nismo uzeli pušku u ruku, mi smo uzeli olovku"


Najčitanije

Komentarisano