VIDEO: Slovačka - BiH 1:2, bomba Izeta Hajrovića!
10.9.2013. u 22:59 | Komentari: 1
VIDEO: Slovačka - BiH 1:2, bomba Izeta Hajrovića!
KVALIFIKACIJE ZA SP

ŽILINA - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Žilini pobijedila Slovačku, rezultatom 2:1 i došla na prag plasmana na Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“.
  BiH je počela ofenzivno i u šestom minutu imala dvije stopostotne prilike za vodstvo. No, nakon udaraca Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke lopta nije našla put ka mreži. Slovaci su od 15 minuta uspostavili „ravnotežu“ na travnjaku. U 33. minutu Marek Hamšik centrira, a Adam Nemec šutira glavom. Nasreću BiH lopta odlazi nekoliko centimetara pored lijeve stative gola Asmira Begovića. Dva minuta kasnije Džeko izlazi sam pred golaman Jana Muchu, ali oklijeva i ne postiže gol. Sa druge strane, Vladimir Weiss je pokušao u 39. minutu, no Begović je odbranio, javlja AA.  
 
U 42. minutu Slovaci su poveli. Nemec je oduzeo loptu nakon greške bh. odbrane, proigrao Hamšika, koji iskosa sa lijeve strane šutira u kontra ugao, te vara nemoćnog Begovića – 1:0. BiH je mogla izjednačiti u 45. minutu. Mensur Mujdža uposlio je Pjanića, koji sa vrha peterca puca glavom. Međutim, Mucha je opet odbranio. Loptu je odbio do Džeke. Napadač BiH šutira „iz prve“ preko gola, pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćih.   
 
Drugo poluvrijeme počelo je stativom Weissa. Dobro je šutirao, savladao Begovića, ali okvir gola spasio je izabranike selektora Safeta Sušića. BiH je potom imala konstantnu inicijativu, a Slovačka se orijentirala na odbranu. Senad Lulić je sa 20 metara oprobao šut, ali lopta je prošla zamalo pored desne Muchine stative u 58. minutu. Nešto kasnije okušao se i Sejad Salihović. No, i tada je lopta prohujala pokraj gola. Domaći su odlijevali napadima sve do 69. minuta. Mucha je kapitulirao nakon što je korner izveo Misimović, Emir Spahić glavom šutira. Na „drugoj stativi“ bio je Ermin Bičakčić i ugurao loptu u gol za 1:1. 
 
U 76. minutu preokret i delčirij oko 8.000 navijača BiH na stadionu u Žilini. Vedad Ibišević je dodao za „reuervistu“ Izeta Hajrovića. Samo što je ušao u igru raspalio je po lopti i zakucao je u gol iza leđa Muche – 1:2. Gosti su znalački sačuvali prednost i zasluženo slavili jedan od najvažnijih trijumfa u tekućem kvalifikacijskom ciklusu. 
 
Do kraja kvalifikacija BiH će u oktobru igrati kući sa Lihtenštajnom, te gostovati u Litvaniji i kroz te susrete tražiti put do Brazila. Slovaci su večeras izgubili sve šanse za plasman na baraž, a u narednom kolu gosti su Grčke i mogu olakšati put BiH do prvom mjesta u grupi „G“.
 
 
 
(goBiH.ba)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano