VIDEO: Pogledajte golove urakmice, Bičakčić i Hajrović za pobjedu BiH 2:1 u Slovačkoj
10.9.2013. u 23:15 | Komentari: 1
VIDEO: Pogledajte golove urakmice, Bičakčić i Hajrović za pobjedu BiH 2:1 u Slovačkoj
"IDEMO U BRAZIL"

Fudbalska reprezentacija BiH ostvarila je skoro pa presudnu pobjedu na gostovanju u Slovačkoj u okviru kvalifikacija za SP 2014 u Brazilu.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon poraza u Zenici, pokazala je karakter i nakon gola zaostatka, uspjela savladati Slovačku (2:1) u Žilini i tako pokucati na vrata Brazila. Zmajeve milimetri dijele od Svjetskog prvenstva 2014. godine.
 
Početak utakmice prošao je bez velikih uzbuđenja, da bi se prvo uzbuđenje desilo u 6. minuti kada je šutirao Zvjezdan Misimović sa pet-šest metara, ali je odbranio Ján Mucha. Odmah nakon toga, u istoj minuti, Edin Džeko je šutirao sa ruba šesnaesterca lijevom nogom, ali golman Krylije Sovetov ponovo je bio na visini zadatka.
 
Nasatvili smo igrati veoma dobro i kontrolisati igru, a u 16. minuti Slovaci su došli do prve prilike. Međutim, na našu sreću Admir Begović odbranio je udarac  Vladimíra Weissa. U 22. minuti Miralem Pjanić imao je odličnu priliku pogoditi iz slobodnjaka, ali njegov udarac završio je samo u živom zidu.
 
Dvije minute poslije zatresla se mreža naše reprezentacije. Weiss je centrirao, a Stanislav Šesták postigao je pogodak glavom. Ipak, pomoćni sudija signalizirao je ofsajd, te je isti poništen. U 28. minuti Ibišević je bio u dobroj situaciji da centrira, ali je šutirao - na kraju samo korner.
 
Šesták je još jednom pokušao u 31. minuti, ali Begović je bio siguran. Njabolju priliku na utakmici imala je Slovačka. Marek Hamšík je centrirao u 33. minuti, a Adam Nemec šutirao je glavom, lopta je prošla pored stative, u pitanju su bili milimetri.
 
Džeko je u 35. minuti sam krenuo prema Muchi, ali na kraju je bio samo korner. Nakon toga, ponovo nas je spasio Begović nakon šuta Weissa. U 42. minuti Hamšík je zaledio srca svih bosanskohercegovačkih navijača. Veznjak Napolija zatresao je našu mrežu nakon kontranapada.
 
Imali smo do odlaska na odmor dvije velike prilike. Prvo je Miralem Pjanić šutirao, a Mucha odbranio. Nakon toga udarac Džeke otišao je preko gola. Odmah u prvoj minuti nastavka utakmice imali smo mnogo sreće, jer je udarac agilnog Weissa zaustavila stativa.
 
Sejad Salihović je pokušao u 57. minuti, a samo minutu poslije svoj šut okušao je i Senad Lulić sa 20-ak metara, ali lopta je otišla pored gola. U trenucima kada nismo izgledali dobro na terenu nakon, kornera Ermin Bičakčić postigao je pogodak za izjednačenje.
 
Četiri minute nakon izjednačujućeg golu veliku priliku imao je Nemec, nakon što mu je loptu sjajno ostavio Hamšík, ali lopta je otišla pored gola. Selektor Safet Sušić izvršio je izmjene, a nakon što je u igru uveo Adnana Zahirovića i Edina Višću, na red je došao i Izet Hajrović.
 
 
(goBiH.ba)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano