Litvanci ne žele da se bh. navijači iz Kaunasa vrate razočarani
14.10.2013. u 19:56 | Komentari: 1
Litvanci ne žele da se bh. navijači iz Kaunasa vrate razočarani
Reprezentacija

Građani Kaunasa, drugog po veličini grada u Litvaniji, koji će u utorak ugostiti nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u posljednjem ogledu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (SP) naredne godine u Brazilu, ne žele da bh. navijači njihov grad napuste razočarani, bez direktnog plasmana na naredni Mundijal, izvještava novinar Anadolu Agency (AA) s mjesta događaja.
Iako je fudbal najvažnija sporedna stvar u ostatku svijeta, u Litvaniji je, ipak, košarka sport broj jedan. Rijetki su Litvanci koji uopšte znaju da se njihova selekcija sutra sastaje sa BiH, a još je manje onih kojima je poznat značaj te utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
 
Na ulicama jednog od najljepših gradova te zemlje, Kaunasa, još uvijek nedostaje euforije, a u puste gradske ulice ne "krase" plakati sa najavom utakmice Litvanije i BiH. Kao da se za euforiju čekaju Bosanci. Litvanci smatraju da njihov fudbal može i treba dostići nešto viši nivo i ne misle da bi njihova podmlađena ekipa, predvođena novim selektorom mogla iznenaditi "Zmajeve".
 
Tako je novinaru Anadolu Agency Raimondas Paltanavičius, zaštitar u jednom hotelu u Kaunasu i jedan od rijetkih koji zna dan i satnicu utakmice protiv BiH, rekao da ne bi volio da se navijači Bosne i Hercegovine, kojih se u tom gradu očekuje oko deset hiljada, Litvaniju napuste razočarani.
 
„Ne bih volio da bh. navijači odu razočarani. Nadam se da neće požaliti zbog svog dolaska u našu zemlju“, rekao je on.
 
Prognozirajući rezultat susreta Litvanija – BiH, Raimondas je isključio mogućnost pobjede svoje selekcije, rekavši kako Litvanci moraju još mnogo da rade kako bi unaprijedili svoj fudbal i, kako je rekao, doveli ga na nivo na kojem je sada BiH.
 
On misli da će BiH nakon 90 minuta u Kaunasu, nakon kojih bi u slučaju pobjede izabranici Safeta Sušića bili sigurni putnici u Brazil, slaviti rezultatom 3:1.
 
- „Bh. navijači misle da će njihov tim pobijediti, slažemo se“ -
 
Recepcioner u jednom od hotela u Kaunasu Andrius Draugelis, također, očekuje pobjedu reprezentacije Bosne i Hercegovine.
 
„Litvanija mora raditi na poboljšanju svog nogometa. Može Litvanija bolje, ali ne u ovom trenutku“, poručio je .
 
Opisujući navijače reprezentacije BiH, on je rekao da su oni veseli, opušteni i uvjereni u pobjedu svoje ekipe. On smatra da je cifra od deset hiljada, koliko se očekuje bh. navijača u Kaunasu, vrlo značajna za njegov grad.
 
„Bh. navijači misle da će njihov tim pobijediti, mi se slažemo. Mislim da će BiH slaviti 2:1. Moglo bi biti neriješeno, ali, ipak, mislim da će BiH slaviti s 2:1“, rekao je Andrius Draugelis.
 
(goBiH.ba)Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano