Velika pobjeda: Rukometni Zmajevi promarširali Latvijom
5.1.2014. u 15:51 | Komentari: 1
Velika pobjeda: Rukometni Zmajevi promarširali Latvijom
RUKOMET

Rukometna reprezentacija je na korak do baraža, Zmajevi su danas u Latviji savladali Latviju i tako došli pred vrata baraža za SP u Kataru.
Naša reprezentacija je solidno otvorila meč rezultatom 2:0, a domaći nisu nijednom uspjeli izjednačiti u prvom dijelu.
 
Za razliku od prvog meča briljirao je Nebojša Grahovac, a nišanske sprave je namjestio Kosta Savić koji je u prvom dijelu postigao četiri gola. Naša reprezentacija je u jednom trenutku imala i šest golova prednosti, ali na kraju prvog dijela ipak "+3", bilo je 10:13 u korist Zmajeva.
 
U drugom dijelu smo poveli i sa sedam razlike, bilo je 11:18. Međutim Latvija je napravila seriju od 7:1, za 18:19 u 50. minuti.
 
Prvi napad su imali Latvijci koji su promašili, tačnije Kristopans je promašio. Naš prvi napad golom je krunisao Kosta Savić za 0:1, a onda je i Grahovac upisao svoju prvu odbranu. Imali smo priliku za 0:2, ali je domaći golman u jednom našem napadu sakupio tri odbrane.
 
Na 0:2 nas vodi novim golom Kosta Savić, koji je mogao postići i svoj treći gol u 6. minuti, ali golman Latvije je sakupio četvrtu odbranu. U sedmoj minuti druga odbrana Grahovca, ali šut Prce završava u bloku latvijske odbrane. Prvi gol Latvije dolazi tek početkom osme minute, za 2:1, ali Ovčina već u sljedećem napadu nas vraća na "+2", bilo je 3:1 za našu reprezentaciju.
 
Kosta Savić je nastavio torpedirati Latvijce, pa smo poveli sa 4:1, a to je bio Savićev treći gol. Na 4:2 je smanjio Borodovskis koji je pogodio sa sedam metara. Međutim Kosta Savić se nije zaustavljao, svojim četvrtim golom nas je odveo na 5:2, ali Latvijci se brzo vraćaju na dva gola razlike, 5:3. Svoj prvi gol na meču postiže naše desno krilo Faruk Vražalić za 6:3, što je animiralo selektora Latvije da pozove minutu odmora.
 
U 12. minuti novi sedmerac za Latviju, a Borodovskis je siguran za 6:4, ali Alen Ovčina nam vraća "+3" početkom 13. minute, kada je bilo 4:7, ali nakon novog promašaja Prce, Kristopans smanjuje na 5:7. Sjajnim golom sa deset metar Duško Čelica postiže svoj prvi gol, i ponovo je tri gola prednosti(5:8), a nakon što je Toromanović sjajno ukrao loptu u odbrani, Vranješ pogađa iz kontre za "+4" u 18. minuti (5:9). Drugim golom našeg sjajnog Faruka Vražalića idemo na "+5", i 5:10 je u 19. minuti.
 
Nebojša Grahovac sjajno brani, a onda iz nove kontre pogađa Vladimir Vranješ za 5:11. Šest razlike naše reprezentacije navelo je selektora Latvije na novi time out, a Latvijci su izborili isključenje Toromanovića, a Ence postiže svoj drugi gol za 6:11. Novom bombom Čelice ponovo vraćamo šest razlike, bilo je 6:12 u 22. minuti. U 24. minuti prvi time out Dragana Markovića, nakon kojeg je Nebojša Grahovac upisao svoju šestu odbranu. Sedmi gol za Latviju postiže Evans Klešniks, bilo je to 7:12. Igrač manje i drugo isključenje Latvije, kompletira seriju Latvije od 2:0, za 8:12 u 27. minuti.
 
Muhamed Toromanović nam velikom požrtvovanošću vraća "+5", 8:13 je dvije minute do poluvremena. Kristopans je iskoristio igrača više za Latviju te smanjio na 9:13, lošom reakcijom u napadu, te u odbrani Latvijci uspijevaju doći na "-3" na odmoru. Na poluvremenu je rezultat glasio 10:13 u korist Zmajeva.
 
Drugo poluvrijeme smo otvorili promašajem, a Latvija preko Pavlovicsa dolazi na "-2", 11:13, ali svoj prvi gol u 34. minuti postiže Nikola Prce i ponovo imamo prednost s poluvremena, "+3" (11:14). Grahovac bilježi svoju osmu odbranu, a Vranješ ponovo iz kontre postiže svoj treći gol za 11:15, a iz kontre smo pogodili preko Nikole Prcea za 11:16.
 
Šest golova razlike nam donosi sjajni Alen Ovčina, a Pavlovics je promašio za Latviju, a onda se nastavila rapsodija Zmajeva preko Senjamina Burića koji svojim prvim golom prvi put donosi sedam razlike u korist Bosne i Hercegovine, 11:18. Sa dva gola Kristopansa Latvije se vraća na "-5", 13:18 je bilo u 42. minuti. Latvijci uspjeli i postići treći gol u nizu, pa su smanjili i na četiri gola zaostatka, u 45. minuti dolaze na 14:18. U 46. minuti treće isključenje za kapitena naše reprezentacije Muhameda Toromanovića, a i igrač Latvije Libeks je dobio direktan crveni karton, ali se igralo tri minute bez gola.
 
Kristopans sa svoja nova dva gola vraća Latviju u meč, bilo 16:18 u 47. minuti, a to je značilo i da su Latvijci napravili seriju od 5:0. Ali prekid te serije Latvije je uslijedio golom Nikole Prcea, te idemo na 16:19. Bombom Borodvskisa Latvijci se ponovo vraćaju na "-2", bilo je 17:19 u 48. minuti, a novim golom Borodovskisa LAtvija dolazi na samo gol zaostatka, bilo je 18:19, a Kosta Savić je promašio šut, a onda je to učinio i Duško Čelica, mada je na našu sreću Kosta Savić presjekao kontru Latvije.
 
U 53. minuti prvi sedmerac za našu reprezentaciju koji je realizovao Mirsad Terzić za 18:20.
 
(goBiH.ba/SCsport)
 
 



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano