U Konjicu održani protesti, tražili ostavku načelnika
9.2.2014. u 10:10 | Komentari: 2
U Konjicu održani protesti, tražili ostavku načelnika
PROTESTI U BH GRADOVIMA

KONJIC - U centru Konjica danas oko 12 sati okupilo se oko 300 građana koji su na Trgu državnosti BiH protestvovali protiv opštinske vlasti. Demonstranti su ubrzo krenuli prema zgradi Opštine Konjic tražeći ostavke načelnika Emira Bubala, Opštinskog vijeća i ukidanje kantona.
Zgrada Opštine je bila okružena pripadnicima policije koji su bili opremljeni za suzbijanje uličnih nereda, a osim jednog incidenta, protesti su prošli bez problema. 
 
Jedan od demonstranata ispred zgrade Opštine pokušao je da baci kamen na zgradu, ali je svladan i oboren na tlo od strane policije. Ovaj postupak izazvao je reakciju ostalih demonstranata, nakon čega je policija pustila ovog prosvjednika da bi se izbjegla eskalacija nereda. Ubrzo su se prosvjednici vratili na saobraćajnicu M17 koju su držali blokiranu sve do 13.45 sati kada su se mirno razišli. 
 
Šabić kaže kako je u središtu grada primjetan veliki broj zaštitara koji osiguravaju zgrade u kojoj se nalaze privredni objekti i banke.
 
 
 Prije početka protesta službena vozila Opštine uklonjena su sa parkinga, a vatrogasci su bili spremni za eventualne požare. Demonstranti su novo okupljanje najavili za ponedjeljak kada će opet tražiti ostavku načelnika Opštine Konjic, piše Bljesak.
 
 
 
(goBiH.ba)Komentari: 2
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Naši iseljenici u Norveškoj mogu zadržati državljanstvo BiH u određenim uvjetima


  • Makarević: Uspješna integracija bh. dijaspore u Norveškoj


  • Seminar "Vršnjačko nasilje i prevencija zloupotrebe droge, alkohola, igara na sreću i kocke - MODUL 2"


  • Uključiti naučnu dijasporu u poboljšanje situacije u BiH


  • Donald Trump se sastao s papom Franjom


Najčitanije

Komentarisano