Ivanić: Vlast u RS se boji naroda i izbora
12.2.2014. u 23:12 | Komentari: 1
Ivanić: Vlast u RS se boji naroda i izbora
PREDSJEDNIK PDP-A

BANJA LUKA - Evidentno je da se aktulena vlast u Republici Srpskoj boji naroda i da pokušava narodno nezadovoljstvo da usmjeri u nekom drugom pravcu, a plaši se i izbora - ocijenio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić.
On je na pres-konfedrenciji u Banjoj Luci rekao da je PDP za izbore, koji bi se održali i prije oktobra, ali na mandatni period od četiri godine.
 
Jučerašnja priča SNSD-a o izborima, koji bi se dva puta trebali održati u četiri mjeseca, odnosno i u maju i u oktobru, kaže, predstavlja vrhunac neozbiljnosti i poigravanje s narodom.
 
-Ne mogu da shvatim Milorada Dodika i da se time poigrava - rekao je Ivanić i dodao da je takav prijedlog mogao doći samo od vlasti "koja rasipa pare i kojoj desetine miliona ne predstavlja ništa posebno“.
 
On naglašava da treba donijeti ozbiljnu odluku, da li o prijevremenim izborima, koje svuda raspisuje vlast, ili redovnim izborima.
 
Ivanić je i precizirao da PDP ne podržava izmjene Izbornog zakona BiH koje predlaže SDPBiH, jer predviđaju prijenos nadležnosti.
 
Ističe da su posljednja događanja u Federaciji BiH izvorno počela kao bunt naroda protiv bijede i siromaštva, ali i da je evidentno da je bilo pokušaja manipulacije i "bitke unutar tog entiteta ko je od Bošnjaka prvi te pokušaja da se sve to pretvori u priču o ustavnoj krizi“.
 
Čini se, kaže, da se protesti ipak vraćaju na svoju izvornu priču - borbu protiv siromaštva i apsolutno nezadovoljstvo vlašću i političkim elitama.
 
-Nešto slično sigurno čeka, u nekoj perspektivi, i RS - tvrdi on i dodaje da će arogantan nastup s kojim vlasti RS-a pristupaju svemu tome biti usmjeren protiv nje same.
 
-I prijetnje o nekim silnim autobusima i o oružju morale su biti potkrijepljenje konkretnim dokazima i nijednom nisam čuo MUPRS-a da je to rekao - dodao je Ivanić i iznio stav da vlast treba da više razmisli o nezadovoljstvu naroda.
 
 
(goBiH.ba/Fena)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano