Prva žena na čelu jednog KO AM SDA izabrana je u Tuzli
3.6.2014. u 12:04 | Komentari: 4
Prva žena na čelu jednog KO AM SDA izabrana je u Tuzli
Fatima Mehmedović

Nedavno je na sjednici Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA Tuzlanskog kantona održanoj u Tuzli za Predsjednicu KO AM TK jednoglasno izabrana Fatima Mehmedović.
Fatima je do ovog izbora obnašala mjesto potpredsjednice KO AM SDA TK. Rođena je u Gračanici 1986.godine, diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli na Odsjeku za bosanski jezik i književnost.
 
Magistrant je na istom Odsjeku  i u fazi je izrade magistarskog rada na temu: Značaj govora u javnom nastupu u političkoj komunikaciji. Govori engleski i italijanski jezik,  saradnik je nekih italijanskih organizacija, čiji je oficijelni prevodilac. Dugogodišnji je aktivista AM SDA Gračanica, bila je voditeljica je predizbornih skupova u kampanjama 2010 i 2012 godine ,a između ostalog sa 25 godina je bila na čelu izborne kampanje za načelnika Gračanice ispred SDA 2012.godine, kada je SDA na ovoj općini podigla rezultat preko 5000 glasova.
 
Završila je Političku akademiju SDA u okviru četvrte generacije ovog programa, te prošla znatan broj edukacija iz oblasti političkog komuniciranja, odnosa s javnostima, društvenog poduzetništva.
 
Izabravši ženu na čelu Kantonalnog odbora AM SDA, Tuzlanski kanton je pokazao spremnost da razbije predrasude da žena nije česta pojava na čelnim pozicijama u politici, te da biraju sposobne, mlade kadrove, koji će predvoditi mlade SDA najvećeg  kantona BiH.
 
(goBiH.ba)
Članak nije moguće komentarisati.

Najnovije

  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


  • Na listi National Geographica: Mostar kao simbol pomirenja i suživota


Najčitanije

Komentarisano