Svijet u čudu: Ko je fudbaler iz mađarske lige koji je Messija učinio nevidljivim
16.6.2014. u 12:53 | Komentari: 2
Svijet u čudu: Ko je fudbaler iz mađarske lige koji je Messija učinio nevidljivim
MUNDIJAL 2014

"VODA pokriva 71 posto Zemljine površine, a ostalo pokriva Muhamed Bešić", pišu navijači oduševljeni igrom 21-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine koji je sinoć protiv Argentine fascinirao nogometni svijet.
Bešić, veznjak mađarskog Ferencvaroša, oduševio je navijače, ali i nogometne stručnjake. Lionel Messi nije se vidio 90 minuta pored sjajno pripremljenog Bešića, a Argentinac je postigao gol u situaciji kada je Bešića klizećim zaustavio suigrač Bičakčić.
 
"Impresioniran sam Bešićem, veznjakom Bosne i Hercegovine. U obrani je odličan, strašno brz", piše novinar CNN-a James Masters.
 
Bešić je najviše pretrčao u Sušićevoj momčadi, bio je i najbrži, te je ukupno odradio 52 sprinta, pokazala je FIFA-ina statistika.
 
 
Mađari se opraštaju od Bešića: Ovakva klasa više neće igati u našoj ligi
 
Kirsten Schlewitz, novinarka SB Nationa, iznenađena je kako je jedan igrač iz mađarske lige zaustavio jednog od najboljih igrača svijeta, a mađarski novinari se već opraštaju od bh. nogometaša.
 
"Žao mi je, ali mislim da ovakva klasa više neće igrati u mađarskoj ligi", piše Tomasz Mortimer, urednik HungarianFootballa.
 
I vjerojatno su u pravu, jer bismo Bešića sljedeće sezone mogli gledati u Engleskoj. Arsenal ga prati, navijači "Topnika" na društvenim mrežama poručuju menadžeru Arseneu Wengeru da ga mora dovesti.
 
Isto poručuju i navijači Evertona svom menadžeru Robertu Martinezu koji je sinoć komentirao utakmicu i nekoliko puta pohvalio impresivnog Bešića koji je u posljednji trenutak i nakon pritiska javnosti zaradio Sušićev poziv za Brazil.
 
(goBiH.ba/index)

 




Komentari: 2
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano