VIDEO: Gaučosi nakon produžetaka savladali Švicarsku
1.7.2014. u 21:09 | Komentari: 0
VIDEO: Gaučosi nakon produžetaka savladali Švicarsku
MUNDIJAL 2014

Sjajan meč odigrali su Argentina i Švicarska danas u Sao Paolu. Susret je obilovao prilikama na obje strane, ali je regularnih 90 minuta završeno bez golova, a na kraju su slavili Argentinci rezultatom 1:0, golom Di Marije u 118. minuti. Nakon početnog isitivanja snaga ...
... prvu veliku priliku imali su Švicarci. Xhaka je sjajno primio loptu u šesnaestercu Argentne, majstorski šutirao ali je Romero bio siguran.
 
Samo minut nakon toga Lavezzi je u šansi ali se rezultat nije mijenjao.  Sahaqiri je u 35. minuti odlično šutirao iz slobodnjaka ali je Romero ponovo bio na mjestu.
 
Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Josip Drmić kada je izasšao sam pred Romera ali je loše šutirao pa je golman Argentine bez problema odbranio njegov udarac.
 
U 51. minuti Shaqiri je odlično šutirao iz slobodnog udarca i gađao lijeve rašlje ali je Romero ponovo bi na mjestu. Nakon toga probao je i Rodriguez ali bez većih opasnosti po gol Argentine.
 
U 78. minuti Leo Messi je bio u sjajnom solo prodoru. Prošao je nekoliko igrača Švicarske i šutirao ali je Begnalio obranio njegov udarac. Ponovo je Messi u 90. minuti imao sjajan solo prodor dodao do Palacija, ali je Behrami loptu izbacio u korner.
 
U prvom produžetku nije bilo nekih izglednih prilika, a treba istaći da su Švicarci igrali bolje posebno pred kraj produžetka kada su skoro dvije minute kombinovali na sredini terena i nisu dozvolili Špancima da dođu do lopte.
 
Argentinci su u nastavku igrali malo bolje a činilo se kako obje reprezentacije više pažnje posvetile čuvanju svoga gola. U 111. minuti Messi je nakon solo prodora pokušao uposliti Palacija ali je švicarska odbrana izbacila loptu u polje.
 
U 118. minuti veliko slavlje igrača i navijača Argentine. Leo Messi je sjajno prošao po sredini terene i nesebično dodao do Angela Di Marije koji pogađa za 1:0 i prolazak Argentine u četvrtfinale.
 
 
Odmah nakon toga Dzemaili šutira glavom ali pogađa stativu iako je Romero bio savladan.
 
 
(goBiH.ba/SCsport)

 




Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano