VIDEO: Dževad Poturak održao obećanje i prebio protivnika: BH Machine je svjetski prvak!
16.8.2014. u 20:39 | Komentari: 0
VIDEO: Dževad Poturak održao obećanje i prebio protivnika: BH Machine je svjetski prvak!
Sjajno večer u Zenici

Sjajnu K1 večer najbolji bosanskohercegovački borci poklonili su večeras zeničkoj publici. Arena je bila lijepo popunjena, ljubitelji adrenalina i dobrih udaraca došli su u najljepšu bh. dvoranu, a ono što su vidjeli u ringu, s pravom se može ocijeniti spektakularnim.
Pogledajte kako je BH Machine nokautirao Coulibalyja
 
 
Bila je to revija sjajnih borbi, nijedan borac nije razočarao, nijedan meč nije bio slab, razmjene udaraca, prijevremeni završeci, protivnici na podu... Zenica je večeras imala šta vidjeti!
 
 
Večer je započela onako kako smo samo poželjeti mogli! U ringu su sjajnu borbu ponudili Vladimir Lekić iz Srbije i Muamer Jugović iz Bosne i Hercegovine.
 
Pobjeda je nakon sjajnih razmjena udaraca pripala Jugoviću, on je u posljednjoj, trećoj rundi nokautirao iskusn
og Srbijanca fenomenalnim high kickom za erupciju oduševljenja u lijepo popunjenoj Areni za početak iz snova.
 
 
Ništa manje atraktivna nije bila ni druga borba između Adisa Dadovića i Marija Rubčića iz Hrvatske. Sjajni domaći borac ''razmontirao'' je rivala, oborivši ga već u prvoj minuti prve runde. Odlična tehnika u udarcima nogom donijela je našoj zemlji još jednu lijepu pobjedu.
 
Uslijedio je, potom, sjajan dvoboj Nikole Stošića iz Srbije i bh. borca Darija Kadića. Sjajni Srbijanac trijumfirao je nakon sudijske odluke, bilo je neizvjesnih 2:1, a arbitri su odlučili i ishod borbe između Mesuda Selimovića nad mađarskim borcem Patrickom Vidakovicsem (2:1).
 
Knock out je ponudio je izvrsni Dženan Poturak, savladavši u drugoj rundi Rumuna Mariusa Munteanua, nakon sjajnog nožnog napada, da bi u posljednjoj predborbi večeri, bh. predstavnik Elmir Mehić publici poklonio još jedan trijumf, sudije su procijenile: 3:0 protiv Igora Mihaljevića.
 
 
Nakon šest predborbi, uslijedio je događaj večeri. Pred publiku su izašli svjetski prvak u WAKO verziji Francuz Abdurahmane Coulibaly i najbolji bh. borac Dževad Poturak.
 
U prvoj rundi nijedan borac nije imao posebno izraženu prednosti. Bilo je ispitivanje snaga s tek nekoliko ozbiljnijih razmjena.  A u drugoj rundi...
 
''Ovo je bosanska glava!'' 
 
Šta se desilo u drugoj rundi? Bio je to nesvakidašnji knock out, BH Machine je udario ''maljem'', prebio je protivnika i postao svjetski prvak. Bila je to kratka, ali blistava borba
 
Bravo, Dževade! Bravo, BH Machine! 
 
(goBiH.ba)

 




Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano