Safet Sušić više nije selektor reprezentacije BiH!
17.11.2014. u 19:30 | Komentari: 0
Safet Sušić više nije selektor reprezentacije BiH!
Sušiću otkaz

Safet Sušić, nakon današnje sjednice Izvršnog odbora N/FSBiH, više nije selektor reprezentacije naše zemlje.
Zmajevi su juče u Haifi doživjeli debakl od 3:0 protiv Izraela. Danas poslijepodne su se vratili u Sarajevo, gdje se večeras održava vanredna sjednica IO, na kojoj se odlučivalo o povjerenju Sušiću.
 
Nakon septembarske vanredne sjednice na kojoj je Papetu izglasano povjerenje, ovaj put mu je ono bilo uskraćeno.
 
Razloga za to je mnogo, počev od poraza protiv Kipra, pa do nesvakidašnjih poteza u načinu vođenja selekcije, na što su se nadovezale i nesreće sa povrijeđenim igračima. Sušić je u međuvremenu izgubio i povjerenje navijača, medija, a na kraju i vlastitih igrača. Kako drugačije objasniti činjenicu da ga je poslije meča protiv Kipra javno kritikovao Lulić, a sinoć i kapiten Asmir Begović, koji je bez ustezanja rekao da ovako više ne ide.
 
Uz to, i BH Fanaticosi su mu okrenuli leđa, tako da ni N/FSBiH nije imao baš previše izbora kada je Sušić u pitanju, osim zahvaliti mu na svemu.
 
Šanse za Euro su, nakon poraza od Izraela, i više nego ugrožene i pitanje je da li uopšte i postoje, a biće zanimljivo vidjeti koga će to Savez izabrati za Papetovog nasljednika.
 
Imena je mnogo, počev od Halilhodžića, Osima, Bajevića, Hadžibegića, Prosinečkog, Baždarevića, a nije isključeno da na klupu sjedne i neko od stranaca.
 
Ono što se i očekivalo dobilo je i zvaničnu potvrdu, pa je najuspješniji selektor u historiji BiH razriješen dužnosti selektora fudbalske reprezentacije nakon lošeg starta kvalifikacija za EP. "Kap koja je preila čašu", bio je sinoćnji ubjedljiv poraz od Izraela u Haifi sa 3:0, nakon kojeg naš nacionalni tim ima veoma male šanse da se domogne smotre najboljih evropskih selekcija.
 
Sušić je na klupi reprezentacije bio od 2009. godine, a za vrijeme njegovog mandata naša selekcija je izborila odlazak na SP u Brazil ove godine.
 
(goBiH.ba)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano