Fudbaski savez BiH nije dužan plaćati penale: Sušić odlazi bez obeštećenja!
19.11.2014. u 10:49 | Komentari: 0
Fudbaski savez BiH nije dužan plaćati penale: Sušić odlazi bez obeštećenja!
JER JE UGROŽEN ODLAZAK NA EURO

Nogometni/Fudbaski savez BiH, uprkos otkazu kojeg je uručio Safetu Sušiću, nije dužan plaćati penale ili obeštećenje, sada već bivšem selektoru. Iako se u javnosti špekuliše sa informacijom kako će se morati platiti naknada za selektora, to zapravo nije istina.
 
Jasmin Baković, generalni sekretar, Ivan Beus, potpredsjednik i Nurudin Peštalić, član IO, zaduženi su da razgovaraju sa Sušićem kako bi podvukli crtu, ali to ne znači da će savez isplatiti ikakvo obeštećenje selektoru, s obzirom na to da u ugovoru postoji klauzula koja kaže da će se raskinuti ugovor sa selektorom i to bez obeštećenja, ukoliko šanse za odlazak na Euro budu ugrožene.
 
Upravo su to u ponedjeljak navečer, nakon vanredne sjednice IO, i istakli kao jedan od glavnih razloga smjene - doveden je u pitanje krajnji cilj, a to je plasman na Euro, te je smjena bila logičan potez.
 
Šanse, nakon četiri odigrane utakmice, i dalje postoje, to niko ne spori, ali su itekako smanjene u odnosu na ranije, a uz to, ne zavisimo sami od sebe, čak i ukoliko do kraja pobijedimo sve protivnike.
 
Selektor je, podsjetimo, u kvalifikacijama za Euro imao platu od 50.000 KM, uz određene bonuse, koje je trebao dobiti sliejdeće godine, kao i nagradu za plasman na Euro, a isto tako inkasirao je gotovo 750.000 KM kao nagradu za plasman na SP, koja mu je već isplaćena.
 
(goBiH.ba/oslobođenje)Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano