Dino Merlin proziva Čolu za pare: Svaka čast na rekordu u Zetri, ali ispuni svoje obaveze!
3.12.2014. u 10:37 | Komentari: 1
Dino Merlin proziva Čolu za pare: Svaka čast na rekordu u Zetri, ali ispuni svoje obaveze!
ČESTITKA ILI OTVORENO PISMO NAKON SARAJEVSKOG KONCERTA

Čestitka Zdravku Čoliću, njegovom timu i organizatoru kompaniji Beral Music d.o.o. iz Tuzle povodom izvanrednog sarajevskog koncerta i oborenog rekorda posećenosti u dvorani na Zetri", stoji u čestitki Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS)
Na stranicama dnevnih novina nakon spektakularnog koncerta Zdravka Čolića održanog u Zetri pojavila se zanimljiva čestitka u kojoj iz AMUS-a Čolu i organizatore podsjećaju na ugovorne obaveze, piše Slobodna Bosna.
 
"Čestitka Zdravku Čoliću, njegovom timu i organizatoru kompaniji Beral Music d.o.o. iz Tuzle povodom izvanrednog sarajevskog koncerta i oborenog rekorda posećenosti u dvorani na Zetri", stoji u čestitki Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS) uz napomenu da je ta organizacija "nosilac dozvole za kolektivno ostvarivanje prava autora muzičkih djela koju joj je dodijelio Institut za intelektualno vlasništvo..."
 
U nastavku čestitke iz AMUS-a podsjećaju Čolu i organizatore na financijske obaveze: "Očekujemo isto uspješnu realizaciju postojećeg ugovora sa AMUS-om", stoji u čestitki AMUS-a.
 
Kako u AMUS-u glavnu reč vodi Dino Merlin, u kuloarima je čestitka već okarakterisana kao "otvoreno pismo Dine Merlina Zdravku Čoliću".
 
(goBiH.ba/kurir)Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Naši iseljenici u Norveškoj mogu zadržati državljanstvo BiH u određenim uvjetima


  • Makarević: Uspješna integracija bh. dijaspore u Norveškoj


  • Seminar "Vršnjačko nasilje i prevencija zloupotrebe droge, alkohola, igara na sreću i kocke - MODUL 2"


  • Uključiti naučnu dijasporu u poboljšanje situacije u BiH


  • Donald Trump se sastao s papom Franjom


Najčitanije

Komentarisano