Dino Merlin proziva Čolu za pare: Svaka čast na rekordu u Zetri, ali ispuni svoje obaveze!
3.12.2014. u 10:37 | Komentari: 1
Dino Merlin proziva Čolu za pare: Svaka čast na rekordu u Zetri, ali ispuni svoje obaveze!
ČESTITKA ILI OTVORENO PISMO NAKON SARAJEVSKOG KONCERTA

Čestitka Zdravku Čoliću, njegovom timu i organizatoru kompaniji Beral Music d.o.o. iz Tuzle povodom izvanrednog sarajevskog koncerta i oborenog rekorda posećenosti u dvorani na Zetri", stoji u čestitki Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS)
Na stranicama dnevnih novina nakon spektakularnog koncerta Zdravka Čolića održanog u Zetri pojavila se zanimljiva čestitka u kojoj iz AMUS-a Čolu i organizatore podsjećaju na ugovorne obaveze, piše Slobodna Bosna.
 
"Čestitka Zdravku Čoliću, njegovom timu i organizatoru kompaniji Beral Music d.o.o. iz Tuzle povodom izvanrednog sarajevskog koncerta i oborenog rekorda posećenosti u dvorani na Zetri", stoji u čestitki Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS) uz napomenu da je ta organizacija "nosilac dozvole za kolektivno ostvarivanje prava autora muzičkih djela koju joj je dodijelio Institut za intelektualno vlasništvo..."
 
U nastavku čestitke iz AMUS-a podsjećaju Čolu i organizatore na financijske obaveze: "Očekujemo isto uspješnu realizaciju postojećeg ugovora sa AMUS-om", stoji u čestitki AMUS-a.
 
Kako u AMUS-u glavnu reč vodi Dino Merlin, u kuloarima je čestitka već okarakterisana kao "otvoreno pismo Dine Merlina Zdravku Čoliću".
 
(goBiH.ba/kurir)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano