Barbarez: Voditi reprezentaciju je jedan od životnih snova
3.12.2014. u 10:41 | Komentari: 1
Barbarez: Voditi reprezentaciju je jedan od životnih snova
REPREZENTACIJA BIH

Legendarni kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez često se dovodi u vezu oko mjesta selektora reprezentacije BiH. Tako je i ovog puta, kada se traži nasljednik Safeta Sušića.
A, povodom toga, na svojoj službenoj FB stranici oglasio se i sam Barbarez.
 
Njegovo pismo vam prenosimo u cijelosti:
 
Dragi moji Bosanci i Hercegovci,
 
Posljednjih dana moje se ime često spominje u kontekstu izbora novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. S obzirom da mnogi od vas vide baš mene kao budućeg selektora, imam potrebu da vam se obratim.
 
Reprezentacija Bosne i Hecegovine je najbitniji dio moga života i fudbalske karijere. Kao i svi vi, doživljam sve naše uspjehe i neuspjehe jednako emotivno kao što sam ih doživljavao kao i igrač i to se nikada neće promjeniti.
 
Ponosan sam na sve vas koji ste dali doprinos da kako u reprezentaciji tako i u klubovima u kojima sam nastupao dam svoj maksimum. Još više sam ponosan što ste upravo vi ti koji me želite vidjeti na poziciji selektora naše reprezentacije.
 
Nikada nisam skrivao da je jedan od mojih životnih snova i taj da jednog dana kao trener odvedem našu zemlju na veliko takmičenje. Uvjeren sam da bi s programom, kojeg bi predstavili i sproveli u djelo moj stručni tim i ja, u tome i uspjeli.
 
Iako bi to bio moj prvi veliki trenerski posao u karijeri želim vam poručiti da vjerujem u sebe, svoju zrelost, svoju stručnost i da sam spreman za ovaj posao.
 
Vjerujem da bi uz vašu pomoć i tim koji imamo ispunili cilj i plasirali se na Evropsko prvenstvo.
 
Hvala vam
 
Sergej Barbarez
 
 
(goBiH.ba/Sport)Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano