Moramo otići u Francusku, ali igrači ne mogu napraviti ništa ako nema pravog šefa da im j... mater!
4.12.2014. u 7:44 | Komentari: 1
Moramo otići u Francusku, ali igrači ne mogu napraviti ništa ako nema pravog šefa da im j... mater!
ĆIRO O ZMAJEVIMA

Ako nekoga interesujem, tu sam! A, da se ja nekome nudim, to je iluzija! Moju reputaciju sam gradio 50 godina. Ako Begić (Dino op.a.) nema taj refleks (da ga pozove op.a.), iako je radio sa mnom kada sam bio u BiH, onda on i ne zaslužuje da bude moj predsjednik – kaže Miroslav Ćiro Blažević u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria (NAP).
 
Ne stišava se bura oko imenovanja novog selektora nogometne selekcije Bosne i Hercegovine, nakon što je dosadašnji selektor Safet Sušić napustio ovo mjesto u novembru. Previranja i lobiranja za novog čelnika Zmajeva ne prestaju.
 
Novinska agencija Patria, i mnogi drugi mediji, optuženi su u srijedu da su lažno plasirali vijest o tome kako bi trener svih trenera Ćiro Blažević rado ponovo zaposjeo kormilo nogometne selekcije BiH. No, redakcija ove agencije nudi tonski zapis intervjua sa Blaževićem, u kojem je nogometni znalac jasno izrazio želju da bi Zmajeve volio odvesti u Francusku.
 
Više je nego očito da se za selektora nogometne selekcije BiH sada traži podobna osoba, jer visoki funkcioneri Nogometnog saveza putem određenih medija vješto ruše one kandidate za selektora BiH koji su nepodobni. Po istom receptu srušen je i Felix Magath, njemački nogometni stručnjak, koji je također bio jedan od kandidata za selektora BiH,a  optužen je da ga zanima samo novac, ali ne i uspjeh Zmajeva?!.
 
Zbog lobista, ime novog selektora BiH vjerovatno neće biti izabrano 11. decembra ove godine, iako je ranije najavljeno da će se to desiti.
 
- Mi moramo otići u Francusku! To je imperativ! To nas obavezuje klasa koja se nalazi u reprezentaciji BiH! A, sami igrači ne mogu ništa napraviti ako nema pravog šefa da im j... mater – rekao je Blažević za Patriu. Čak nekoliko puta je istakao kako bi bio počašćen kada bi od Nogometnog saveza BiH dobio ponudu za selektora tima koji je već vodio.
 
(goBiH.ba/nap)Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano