Ministar Hadžiomerović zatražio hitnu reakciju MUP-a HNK-a
10.12.2014. u 12:14 | Komentari: 0
Ministar Hadžiomerović zatražio hitnu reakciju MUP-a HNK-a
POVRIJEĐENO PET UČENIKA

MOSTAR - U povodu incidenta koji se u ponedjeljak dogodio u dvorištu Srednje mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru, kada je desetak maskiranih osoba tijekom školskog odmora kamenjem napalo i povrijedilo pet učenika, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ...
... Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Zlatko Hadžiomerović posjetio je spomenutu školu. 
 
Direktor Mašinsko-saobraćajne škole Ahmet Pelko i direktor Prometne škole Zoran Landeka, koje nastavu izvode u istoj školskoj zgradi, informirali su ministra Hadžimerovića kako je došlo do ovog nemilog događaja. 
 
Prema riječima direktora škola, incident se zbio iznenada, bez ikakvog povoda. Pribranost osoblja škole, koji su se zadesili u dvorištu, spriječila je ozbiljniji incident. Povrijeđeni učenici su brzom reakcijom hitne pomoći hospitalizirani, priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a. 
 
Prema prvim informacijama koje su direktori Mašinsko-saobraćajne i Prometne škole dobili iz kantonalnog MUP-a, utvrđeno je da nijedan od napadača nije učenik ovih škola. 
 
Ministar Hadžiomerović smatra kako incident neće utjecati na aktivnosti dviju škola. 
 
"Nastava se danas odvija prema predviđenom rasporedu. Za pretpostaviti je da su to neki incidenti koji nemaju veze s ovim školama. U svakom slučaju, osuđujem svaki oblik nasilja i od MUP-a ću zatražiti hitno rasvjetljavanje slučaja i kažnjavanje odgovornih. Također, kao ministar obrazovanja, zatražiti ću od kolege Bevande redovno prisustvo policije u blizini ove škole. Ove dvije škole su primjer odlične suradnje i zajedničkog funkcioniranja u Mostaru i mi iz Ministarstva učinit ćemo sve da tako i ostane", kazao je ministar Hadžiomerović, navodi se u priopćenju.
 
 
(goBiH.ba/Fena)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano