Ovom je porukom Steve Jobs šokirao cijeli svijet!
11.12.2014. u 11:23 | Komentari: 0
Ovom je porukom Steve Jobs šokirao cijeli svijet!
EVO ŠTA JE PORUČIO

Jedan od najvećih vizionara našeg doba, Steve Jobs, preminuo je u listopadu 2011. godine, a sada je posthumno, putem video snimka koji je snimio šest mjeseci prije svoje smrti, svjedočio na sudu u slučaju koji se vodi protiv kompanije Apple
Naime, u tijeku je sudski postupak protiv kompanije Apple jer su korisnicima navodno namjerno brisali glazbu sa iPod-a.
 
U snimljenom video intervjuu Jobs objašnjava zašto je njegova kompanija blokirala glazbene sadržaje konkurentskih servisa na iPod uređajima. Iako na postavljena pitanja koja imaju veze sa slučajem odgovara staloženo, Jobs je na snimci vidljivo nervozan i nestrpljiv.
 
"Brinuli smo se da bi hakeri mogli provaliti u Appleov sigurnosni sustav. Da smo iPod-u omogućili pristup drugim servisima, mogli smo ugroziti sigurnost cjelokupnog sustava", izjavio je Jobs tada. Također je istaknuo da kompaniju “Real Networks” ne smatra hakerskom, već da je iznenađen njihovim postupcima.
 
"Da bi ušli u iPod-ov sustav usvojili su hakersku etiku. Zbog toga sada istražujemo posljedice njihovih akcija", dodao je Jobs.
 
Jesu li Appleove sigurnosne mjere poduzete kako bi zaista zaštitili svoj sustav ili kako bi samo blokirali konkurenciju, ključno je pitanje sudskog postupka koji se vodi protiv ovog IT giganta. Suđenje se nastavlja sljedeći tjedan, a ako izgubi, kompanija Apple bi ovu aferu mogla skupo platiti. 
 
 
(goBiH.ba)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Otkrivamo karakteristike novog iPhone 11 mobilnog telefona


  • Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše"


  • CERIT organizovao višednevni seminar za profesore informatike u HNK


  • Revolucija u transportu: Iz Dubaija u Abu Dhabi za samo 12 minuta


  • Prodavači vam ovo nikada neće reci: Pokvario vam se TV pod garancijom, znate li šta možete tražiti?


Najčitanije

Komentarisano