Zeničaninu nakon 101 saobraćajnog prekršaja oduzet automobil
12.12.2014. u 18:05 | Komentari: 0
Zeničaninu nakon 101 saobraćajnog prekršaja oduzet automobil
Rekorder

Pripadnici Policijske stanice Crkvice privremeno su oduzeli putničko vozilo marke "Mercedes", tip PUCH, registarskih oznaka J18-M-430, kojim je upravljalo lice A.J. iz Zenice, nakon što je provjerama utvrđeno da, u prekršajnim evidencijama i registru novčanih kazni ovo lice ima stotinujednu (101) prekršajnu kaznu za počinjene prekršaje u saobraćaju, u ukupnom iznosu od 14.101 KM, i da je takođe navedenom licu izrečeno više zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.
Policijska patrola je u ulici Hamida zaustavila ovo vozilo i prilikom kontrole utvrđeno je da vozilom upravlja lice J.A. bez vozačke dozvole, a daljim provjerama ustanovljeno je da navedeno lice nema važeću vozačku dozvolu.
 
 
Vozilo je u pratnji patrole policije dovezeno do nadležne Policijske stanice Crkvice gdje je, obzirom da navedeni vozač svojim ponašanjem, tj. učestalim vršenjem prekršaja sa predmetnim vozilom, predstavlja opasnost po javnu bezbjednost i sigurnost građana, u skladu sa članom 22. Zakona o policijskim službenicima ZDK i članom 31. Zakona o prekršajima FBiH, privremeno oduzeto sporno vozilo.
 
 
Nakon kompletiranja predmeta, od strane Policijske stanice Crkvice će prekršajnom odjeljenju Općinskog suda u Zenici biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zajedno sa zahtjevom za izricanje zaštitne mjere oduzimanja predmetnog vozila, zbog počinjenih prekršaja, te ugrožavanja javnog prometa.
(goBih.ba/FENA/dg; Foto: Ilustracija)



Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano