BH-Gas: Isporuka gasa normalizovana
31.12.2014. u 12:01 | Komentari: 0
BH-Gas: Isporuka gasa normalizovana
KRAJ MUKAMA GRAĐANA

Isporuka gasa Bosni i Hercegovini iz Ruske Federacije od sinoć je normalizirana
Tim povodom jutros je održan sastanak u BH-Gasu na kojem su predstavnici Sarajevogasa, Toplana-Sarajevo i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo informirani o tome, saopćeno je iz kompanije BH-Gas.
 
Do jučer je isporuka bila ograničena na 913.000 m3, što nije bilo dovoljno za snabdijevanje Kantona Sarajevo u periodu izrazito niskih temperatura pa su Toplane-Sarajevo čak djelomično počele korsititi loživo ulje mazut kako bi gasa bilo dovoljno za potrebe drugih potrošača Sarajevogasa.
 
- Prethodnih dana smo kontaktirali Ambasadu Ruske Federacije, bilo je koordiranih aktivnosti sa Energoinvestom, Srbijagasom, ministarstvima, ambasadama.. Želimo se zahvaliti ambasadoru Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petru Ivancovu, te ambasadoru Bosne i Hercegovine u Moskvi Ivanu Barbaliću, sa kojima smo sve vrijeme bili u kontaktu i koji su diplomatskim putevima nastojali pomoći u rješavanju ove situacije, kao i svima koji su nam nastojali pomoći. Energoinvest je potpisao ugovor sa Gazprom Exportom o isporuci gasa za 2015. godinu, nadamo se da nećemo više imati ovakvih i sličnih problema u narednoj godini - izjavio je  Mirza Sendijarević, direktor BH-Gasa.
 
(goBiH.ba/fena)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano