Izmasirajte ovu tačku i oslobodite se stresa: Drevni Kinezi su je zvali “vrata raja”!
17.1.2015. u 18:44 | Komentari: 0
Izmasirajte ovu tačku i oslobodite se stresa: Drevni Kinezi su je zvali “vrata raja”!
Lifestyle

Brz tempo života i preopterećenost obavezama svakodnevno nas zatrpavaju stresom, a to nas postepeno dovodi do raznih bolesti. Saznajte kako da se s lakoćom oslobodite stresa
Ako ne znate kako da se oslobodite stresa isprobajte ovu interesantnu rusku metodu za koju mnogi tvrde da je veoma efikasna i laka za izvođenje, piše “Telegraf“.
 
Izvor stresa nije kod svakog isti, i često jedna osoba ima nekoliko različitih okidača koji ih guraju u ovo nepodnošljivo stanje. Kada se naviknu na stres, većina ljudi osjeća anksioznost i napetost, čak i fizički bol.
 
Najvažnija stvar, kada je oslobađanje stresa u pitanju, jeste otarasiti se negativnih emocija. Na našem tijelu postoji izvjesna anti-stres tačka čijom stimulacijom možemo lako da se oslobodimo stresa.
 
Drevni Kinezi su ovu tačku zvali “šen-men” ili “vrata raja”. Stimulacijom te tačke smanjuje se nivo stresa i oslobađa protok energije, što blagotvorno utiče na naše zdravlje u cjelini.
 
Ako na ovu tačku delujemo akopresurom (preciznim masiranjem, u ovom slučaju pomoću običnog štapića za uši) pored toga što ćemo se osloboditi stresa, umanjićemo upalne procese i smanjiti bol u gotovo svakom dijelu tijela.
 
Tačka se nalazi u centru gornje trećine ušne školjke, kao što se može vidjeti na slici.
 
Ruski doktor Sandomirski nam savetuje sledeći postupak: izmasirajte tačku umerenim pritiskom i kružnim pokretima, pomoću štapića za čišćenje ušiju; dišite duboko i osluškujte svoje telo; nastavite da dišete duboko; pri svakom udahu pogledajte ulevo, a pri svakom izdahu udesno; osetićete kako se celo telo opušta i smiruje.
 
Ovo možete raditi svako veče pre spavanja i svaki put kad osetite da ste pod stresom. Ako nemate štapić za uši pri ruci, možete ovu tačku izmasirati prstima.
 
(goBiH.ba)Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija


  • Ajla Macić: Hobi pretvorila u biznis


  • Prirodnim antibioticima pobijedite prehladu i upale


  • 5 korisnih saveta: kako produžiti rok trajanja baterije telefona i laptopa.


  • Neočekivani načini korišćenja omekšivača za veš u domaćinstvu.


Najčitanije

Komentarisano