Ugroženo milijardu korisnika Androida: Otkriven ozbiljan problem, evo o čemu se radi
2.2.2015. u 9:44 | Komentari: 0
Ugroženo milijardu korisnika Androida: Otkriven ozbiljan problem, evo o čemu se radi
GOOGLE NEĆE DA RIJEŠI PROPUST

Softverski problem je prilično ozbiljan, o njemu se raspravlja naširoko na internetu, pa su morali da reaguju čak i Google zaposleni na svojim Google+ nalozima, nudeći rješenje
Svi Android uređaji ispod verzije KitKat 4.4 imaju sigurnosni propust u WebView komponenti, koja tokom pregledanja interneta ugrađenim, standardnim web pregledačem koji dolazi sa androidom, omogućava napad na uređaj i preuzimanje kontrole nad njim.
 
Softverski problem je prilično ozbiljan, o njemu se raspravlja naširoko na internetu, pa su morali da reaguju čak i Google zaposleni na svojim Google+ nalozima, nudeći "rješenje".
 
Kompanija Google neće riješiti ovaj problem, jer je, kako sama kaže, WebView "stariji oblik softvera" i ne može da se zakrpi na standardan način - dopunom softvera ili preko Google Play prodavnice. Zato se Google time neće ni baviti, ali programeri koji su zainteresovani da riješe ovaj problem za svaki Android uređaj ponaosob su "dobrodošli".
 
Google kaže da je najbolje rješenje instalacija Chrome Android ili Firefox internet pregledača ili kupovina novog telefona sa KitKat ili Android Lollipop softverom.
 
Nažalost, veliki broj, od milijardu ugroženih korisnika živi sa jeftinijim Android uređajima, koji nisu sposobni da na pravi način "izguraju" Chrome ili Firefox, što znači da će morati da se naviknu na sporije učitavanje web sadržaja, česta usporenja tokom rada ili pucanje tih aplikacija. Zapravo, izgleda da je tim korisnicima jedino rješenje da kupe novi telefon.
 
Google ima problem da isporuči zakrpu zbog velikog broja različitih uređaja, različitih "dorađenih" verzija softvera (svaki proizvođač ima svoj Android "ROM"), kao i zbog ogromnog broja android verzija. Bagom su pogođene i dalje aktuelne i prevaziđene android verzije, od Jelly Bean nadole.
 
(goBiH.ab)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Otkrivamo karakteristike novog iPhone 11 mobilnog telefona


  • Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše"


  • CERIT organizovao višednevni seminar za profesore informatike u HNK


  • Revolucija u transportu: Iz Dubaija u Abu Dhabi za samo 12 minuta


  • Prodavači vam ovo nikada neće reci: Pokvario vam se TV pod garancijom, znate li šta možete tražiti?


Najčitanije

Komentarisano