Obilježena 38. godišnjica rada Univerziteta Džemal Bijedić
12.2.2015. u 18:58 | Komentari: 1
Obilježena 38. godišnjica rada Univerziteta Džemal Bijedić
Mostar

Zlatko Hadžiomerović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanskog kantona danas je prisustvovao svečanoj sjednici Senata povodom obilježavanja 38. godišnjice Univerziteta „ Džemal Bijedić“ u Mostaru.
 
U obraćanju prisutnima ministar Hadžiomerović čestitao je taj značajan jubilej, istaknuvši da se s izrazitim poštovanjem odnosi  prema svemu što je Univerzitet dao, ne samo kantonu, nego i cijeloj regiji.
 
„Od male ustanove u 38 godina postojanja Univerzitet je izrastao u snažnu, modernu i prepoznatljivu visokoškolsku ustanovu s osam fakulteta, brojnim studijskim programima i tri akademska nivoa obrazovanja – preddiplomskim, diplomskim i doktorskim“, rekao je ministar Hadžiomerović, dodavši da se, u kratkom vremenu, napravilo puno toga, osobito za mlade ljude koji više zbog visokog obrazovanja ne moraju odlaziti iz Mostara i HNK.
 
„Zbog te činjenice i zbog niza drugih dobrih stvari koje ste uradili, ovim povodom još jedanput vam čestitam i želim puno uspjeha u budućem radu“, zaključio je ministar Hadžiomerović.
 
(goBiH.ba)Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Naši iseljenici u Norveškoj mogu zadržati državljanstvo BiH u određenim uvjetima


  • Makarević: Uspješna integracija bh. dijaspore u Norveškoj


  • Seminar "Vršnjačko nasilje i prevencija zloupotrebe droge, alkohola, igara na sreću i kocke - MODUL 2"


  • Uključiti naučnu dijasporu u poboljšanje situacije u BiH


  • Donald Trump se sastao s papom Franjom


Najčitanije

Komentarisano