Naučno dokazane strategije za skidanje masnih naslaga s trbuha: 8 najboljih!
16.2.2015. u 8:15 | Komentari: 2
Naučno dokazane strategije za skidanje masnih naslaga s trbuha: 8 najboljih!
LIFESTYLE

Zdrave navike su vrlo dobar start, ali nažalost nekad nisu dovoljne. Stoga je potrebno uložiti malo više napora i truda ukoliko želite riješiti tih dosadnih i neprivlačnih šlaufa koji su se nastanili oko vašeg struka.
Jedete zdravu hranu, kretati se dosta, izbjegavate slatko, ali nikako ne možete riješiti masnih naslaga na trbuhu? To može biti prilično frustrirajuće, ali ne očajavajte, jer postoji rješenje, odnosno strategije koje mogu pomoći riješiti taj problem, prenosi “Elle“.
 
Zdrave navike su vrlo dobar start, ali nažalost nekad nisu dovoljne. Stoga je potrebno uložiti malo više napora i truda ukoliko želite riješiti tih dosadnih i neprivlačnih šlaufa koji su se nastanili oko vašeg struka.
 
Ubrzajte svoj hod
Ubrzajte svoj tempo hoda iu prosjeku ćete sagorijevati 25 posto kalorija više, a to će se pozitivno odraziti i na vaš jastučiće oko trbuha. Istraživanja su pokazala da brzo hodanje izuzetno dobro djeluje kod gubitka kilograma, slično kao i neke mnogo teže vježbe. Ako vam u početku biti teško održavati tempo, kombinirajte brzo i sporo hodanje i uskoro će vam biti mnogo lakše.
 
Vježbe na lopti
Ako još nemate loptu za pilates onda je ovo pravi trenutak da je nabavite, jer je ona odlična za izvođenje raznih vježbi koje pomažu kod topljenja masnih naslaga s trbuha. Lopta je odlična za izvođenje trbušnjaka i sličnih vježbi koje djeluju na određene dijelove tijela. Pronađite vježbe s loptom koje vam odgovaraju i krenite u akciju.
 
Vježbe snage u kombinaciji s kardio vježbama
Snažne aerobne vježbe poput trčanja ili brzog hodanja odlične su za rješavanje masnih naslaga s trbuha, no one još bolje djeluju u kombinaciji s vježbama snage. Istraživanja su pokazala da kombinacije kardio vježbi i vježbi snage daju puno bolje rezultate nego raditi samo kardio vježbe kad je riječ o gubitku masnih naslaga oko trbuha. Osim toga, vježbe snage su dobre za formiranje mišića čije postojanje je neophodno za pravilan rad metabolizma.
 
Ravnoteža na jednoj nozi
Istraživanja su pokazala da su čak i jednostavne vježbe poput čučnjeva dobre za jačanje vaših nožnih mišića. Vježbe ravnoteže, poput stajanja na jednoj nozi, također su odlične za mišiće i jačanje ravnoteže koja je od izuzetnog značaja. Čučnjevi na jednoj nozi i slične vježbe odlične su pa prakticirajte ih radite što češće.
 
Dobar san
Pravilna prehrana i vježbanje su izuzetno korisni, ali samo ako uz to i dovoljno spavate. Nedostatak sna uzrokuje rast hormona stresa što je loše za vaše zdravlje i naslage oko trbuha. Istraživanja su pokazala kako postoji snažna veza između nedostatka sna i debljanja. Svake noći bi trebalo spavati minimum 7-8 sati, manje, ali i više sati sna može djelovati negativno na naše zdravlje i težinu.
 
Pijte zeleni čaj
Već ste vjerujemo milijun puta čuli koliko je dobro piti svaki dan zeleni čaj, ali od ponavljanja ne boli glava pa vas mi opet podsjećamo kako bi zeleni čaj trebao postati dio vaših svakodnevnih rituala, pogotovo ako imate probleme s masnim naslagama oko trbuha. Osim što je dobar za kožu pa samim tim smanjuje rizik od raka, zeleni je čaj također vrlo djelotvoran kod topljenja sala oko trbuha.
 
Napravite sedmodnevni plan vježbanja
Napravite plan i za svaki dan odaberite određeni tip vježbanja. U početku će vam možda biti malo teško, ali ubrzo će vam to postati rutina.
 
Mudro birajte namirnice
Bitno je da se zdravo hranite i pazite na količinu porcija, ali postoje određene namirnice koje vam zapravo pomažu kod gubitka kilograma i koje su dobre za vašu dijetu. O takvim smo namirnicama pisali već nekoliko puta pa se nećemo ponavljati. Badem, avokado, tamna čokolada, maslinovo ulje, pistacije i sjemenke suncokreta samo su neke od namirnica koje pomažu kod topljenja masnih naslaga oko trbuha.
 
(goBiH.ba)Komentari: 2
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija


  • Ajla Macić: Hobi pretvorila u biznis


  • Prirodnim antibioticima pobijedite prehladu i upale


  • 5 korisnih saveta: kako produžiti rok trajanja baterije telefona i laptopa.


  • Neočekivani načini korišćenja omekšivača za veš u domaćinstvu.


Najčitanije

Komentarisano