Đorđe Balašević nakon četiri godine ponovo u sarajevskoj Zetri
24.2.2015. u 8:34 | Komentari: 1
Đorđe Balašević nakon četiri godine ponovo u sarajevskoj Zetri
Bosna i Hercegovina

Uvijek rado viđen gost u bh. prijestolnici Đorđe Balašević nakon četiri godine vraća se pred sarajevsku publiku!
Iako Đorđe Balašević koncerte održava dosta rijetko i selektivno, Sarajevo je grad koji ovaj vrhunski umjetnik uvijek odabere za domaćina svog nastupa. Brojni poklonici lika i djela ovog novosadskog pjesnika, kompozitora i pjevača će 25. aprila u Zetri moći uživati u velikom koncertu pod nazivom "Kad tamburama mangupi prepreče put..."
 
Neraskidiva veza spaja Balaševića i bh. glavni grad, a pored istinskih prijateljstava, tako jakom je čine brojni poštovaoci lika i djela velikog Đoleta. Biti prijatelj gradu znači posvetiti mu pjesmu u trenutku kada mu je podrška najpotrebnija, a iskazati prijateljstvo čovjeku znači napraviti vrhunsko djelo u čast onoga ko više nije sa nama. 
 
A da Đole nije dobrodošao samo u Sarajevu, već da se radi o regionalnoj muzičkoj veličini, svjedoči i krajem protekle godine održan koncert u Osijeku. Naime, najprije je održavanje ovog koncerta planirano za dvoranu Gradski vrt, čiji je kapacitet manji od šest hiljada, ali je zbog gotovo dvostruko većeg interesovanja od pretpostavljenog, koncert ‘preseljen’ na Trg sv. Trojstva u Tvrđi i prisustvovalo mu je 9.000 ljudi.
 
Vratimo se u Sarajevo i spomenimo činjenicu da je jednako veliko interesovanje vladalo za posljednji koncert koji je Balašević održao 2011. godine, kada je Zetra bila premala da primi sve fanove ovog velikog umjetnika. Prisjetimo li se snažnih emocija koje njegovi nastupi izazivaju, moćne energije kojom je protkan svaki njegov koncert i zadovoljstva po izlasku iz koncertne sale nakon Đoletovog nastupa, možemo samo pretpostaviti šta nas to očekuje ovog puta te s nestrpljenjem čekati 25. april.
 
Ono što je izvjesno jeste da Đole dolazi u Sarajevo, da će nastup kao i uvijek pratiti besprijekorna tehnička podrška i nesvakidašnja scenografija, a ostale informacije očekuju vas veoma skoro.
 
(goBiH.ba/klix)Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano