5 koraka za savršeni selfie!
12.3.2015. u 8:14 | Komentari: 0
5 koraka za savršeni selfie!
Lifestyle

Bez obzira mrzite li ih gledati na svom Facebooku i Instagramu ili ih obožavate sami objavljivati, selfie-fotografije su neizbježne! Sve je više onih koji znaju kako izgledati dobro na baš svakoj fotografiji. Budite i vi jedan od njih!
 
1. korak: šminka prekriva nedostatke
 
Obavezno prekrijte podočnjake i prištiće dobrim korektorom ili puderom. Uz neobično osvjetljenje (najčešće stropna plafonijera ili žarulja neprirodne bijele boje) svaka će se nepravilnost na vašem licu isticati. Usne naglasite sjajilom ili ružem, piše “Ordinacija“.
 
2. korak: razmislite o svjetlu
 
S obzirom na to da niste u rukama profesionalnog fotografa, onda sami namjestite izvor svjetla tako da vam ono obasja lice. Najbolje rješenje bi bilo da se okrenete prema prozoru ako je vrijeme lijepo (svjetlo je prirodno, ali sunce ne bi smjelo biti jako). Izbjegavaje izvor svjetla direktno iznad glave jer ćete tako podbuhlost očiju doći do izražaja
 
3. korak: najmestite se kao profić
 
Koliko ste vidjeli selfieja na kojima osobe nisu nimalo sličile sebi? Mobitel dignite iznad glave i slikajte se odozgo. U suprotnom ćete dobiti podbradak, a oči će biti dodatn onatečene. Sami znate koja strana vašeg lica izgleda bolje na fotografijama i uvijek ju pokazujte. Većina nas ima asimetrične crte lica, a ako okrenete glavu i pokažete samo dio lica, dobra fotografija je garantirana.
 
Pogled fokuisirajte par centimetara iznad objektiva, a bradu blago spustite prema prsima. Tako ćete izgledati mršavije.
 
4. korak: opustite se i nasmiješite
 
Nitko ne želi gledati “napete” selfieje. Opustite mišiće lica i kako biste se osjećali ugodno pokušajte zatvoriti oči, zatim ih polagano otvarajte netom prije slikanja. Nasmiješite se – ali molimo vas, zaboravite na “duck face”.
 
5. korak: ne morate se bojati filtera
 
Naravno, kvaliteta vaših selfieja ovisi o kvaliteti mobitela s kojim ih snimate. Nemojte se bojati koristiti filtere koji će vašoj fotografiji dodati dubinu, dimenziju, zanimljivost i psoebnost. Ako ste pak koristili bljeskalicu, šanse su da vam je put ispala blijedo i nestvarno. Tada ćete morati pojačati boje i igrati se s efektima kako biste vratili svježinu i detalje u fotografiju.
 
(goBiH.ba)Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija


  • Ajla Macić: Hobi pretvorila u biznis


  • Prirodnim antibioticima pobijedite prehladu i upale


  • 5 korisnih saveta: kako produžiti rok trajanja baterije telefona i laptopa.


  • Neočekivani načini korišćenja omekšivača za veš u domaćinstvu.


Najčitanije

Komentarisano