"Veliki brat" je posvuda: Odmah obrišite ove aplikacije na Facebooku!
29.5.2015. u 8:10 | Komentari: 1
"Veliki brat" je posvuda: Odmah obrišite ove aplikacije na Facebooku!
NE BUDITE NAIVNI

Ako ste dugo na Facebooku, možda je pravo vrijeme da provjerite gdje su nestale sve one aplikacije za slanje kave ili cvijeća. Neke možda pomno prate gdje ste vi
Svakom novom verzijom Facebooka na dnevni red dolaze mjere zaštite naših sobnih podataka, no kod aplikacija koje za login koriste Facebook, za nepromišljeno klikanje potvrdnih odgovora prilikom instalacije, odgovorni smo isključivo mi. 
 
Naime, neke od tih aplikacija kada nam omogućavaju pristup ujedno traže i pristup svim našim podacima, pa čak i mogućnost njihovog dijeljenja, poput npr. nedavno popularnog testa idealnog cimera. Provjerite što ste sve do sada instalirali i onemogućite daljnji pristup aplikacijama koje više ne koristite kroz par sigurnosnih mjera:
 
1. Pristupite postavkama
 
Pristupite sigurnosnim postavkama aplikacija klikom na ikonu lokota u gornjem desnom kutu ili odabirom Settings-Apps-App Settings-Show All.
 
2. Čišćenje može početi
 
Jednom kada imate pred sobom sve aplikacije koje koristite ili se zaboravili da koristite, čišćenje može početi. U ponudi su Edit Settings i Remove opcije, ali važno je znati da brisanje aplikacije ne uklanja informacije koje je o vama prikupila.
 
3. Dubinsko čišćenje
 
Ako želite biti baš sigurni da vas više ne osluškuje aplikacija, u  nekim slučajevima će biti potrebno putem App Centra kontaktirati tvrtku koja ih je razvila i zatražiti uklanjanje vaših podataka.
 
4. Potpuni reset
 
Veliki reset je moguće postići i odabirom opcije Disable Platform na Apps, Websites and Plugins, ali to onda i onemogućava daljnje pristupe aplikacijama koje zahtijevaju Facebookov login te briše dosadašnje postove i rezultate vezane uz aplikaciju.
 
(goBiH.ba)Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Otkrivamo karakteristike novog iPhone 11 mobilnog telefona


  • Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše"


  • CERIT organizovao višednevni seminar za profesore informatike u HNK


  • Revolucija u transportu: Iz Dubaija u Abu Dhabi za samo 12 minuta


  • Prodavači vam ovo nikada neće reci: Pokvario vam se TV pod garancijom, znate li šta možete tražiti?


Najčitanije

Komentarisano