Pristajem da uslov za nezavisnost RS bude 80 odsto glasova "ZA"
28.6.2015. u 11:40 | Komentari: 0
Pristajem da uslov za nezavisnost RS bude 80 odsto glasova "ZA"
MILORAD DODIK

BEOGRAD / BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da pristaje da uslov za nezavisnost Srpske bude i 80 odsto glasova "za", ocijenivši da je Zapad spreman da čak i političkim nasiljem spriječi referendum o tom pitanju.
"Sjećate li se referenduma u Crnoj Gori kada se tražilo da većina bude 55 odsto? Ja pristajem da većina bude 80 odsto. Ako 80 odsto izašlih ne bude glasalo za samostalnost RS, neće biti samostalnosti! Zašto nam ni to ne daju? Zapad je spreman da čak i političkim nasiljem spriječi referendum", rekao je Dodik u intervjuu za list "Politika", koji će u cjelini biti objavljen u nedjelju.
 
Upitan šta podrazumijeva pod "političkim nasiljem", Dodik je odgovorio da misli na sankcije, izolaciju, nametanje i aktiviranje visokog predstavnika.
 
Dodik je rekao i da je raspisivanje referenduma "velika i teška politička borba", koja se ne može završiti za jedan dan.
 
"Kod nas su stranci zabranjivali da se to legalizuje, mi nismo ni imali zakon o referendumu. Teškom mukom smo ga donijeli u parlamentu. RS ima Zakon o referendumu i sve što bude uradila biće legalno", naglasio je on.
 
Dodik je naveo i da traženjem referenduma "ne gura prst u oko Zapadu" niti bilo kome.
 
"Ako Britanci legalizuju škotski referendum, ako je normalan referendum u Kataloniji, ako je to pravo naroda, zašto bi to nama bilo uskraćeno? Zato što zapadni ambasadori, koji vladaju, smatraju da smo mi manje vrijedni ljudi i da ne možemo da upravljamo sami sobom", ocijenio je Dodik.
 
 
(goBiH.baVijesti.ba)Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano