Dodik: Zahvalni smo Karadžiću i Mladiću
29.6.2015. u 17:42 | Komentari: 0
Dodik: Zahvalni smo Karadžiću i Mladiću
OBILJEŽAVANJE KRSNE SLAVE VRS

KOZARSKA DUBICA - U Manastiru Moštanica kod Kozarske Dubice danas je služena liturgija i parastos za sve stradale srpske vojnike od Kosovskog boja do danas, te slavski obred povodom obilježavanja Vidovdana - krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da obilježavanje Vidovdana kao krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH dokazuje da VRS nije otišla u istoriju. 
 
"Slaveći njenu krsnu slavu pokazujemo naše opredjeljenje i zahvalnost ljudima koji su formirali Republiku Srpsku, a to je tadašnje političko rukovodstvo - predsjednik Radovan Karadžić i general Ratko Mladić", izjavio je Dodik. 
 
On je novinarima rekao da VRS u sebi baštini najbolje slobodarske vrijednosti, te da je u periodu rata ratovala u skladu sa međunarodnim konvencijama, sačuvala slobodu i teritoriju Republike Srpske i stvorila uslove za političko djelovanje. 
 
Liturgiji i slavskom obredu koji je služio vladika bihaćko-petrovački Atanasije, prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač. 
 
Skupu su prisustvovali i zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, predstavnici Vojske Srbije, Ruske Federacije, nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajlica.
 
 
 
(goBiH.ba/Srna)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano