Dodik: Na referendumu odbaciti djelovanje Suda i Tužilaštva na prostoru RS-a
29.6.2015. u 17:45 | Komentari: 0
Dodik: Na referendumu odbaciti djelovanje Suda i Tužilaštva na prostoru RS-a
"PROGONE SRPSKE VOJNIKE I OFICIRE"

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u prvim danima naredne sedmice tražiti posebnu sjednicu Narodne skupštine RS o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH te da se odbaci njihovo djelovanje na prostoru RS-a.
- Nametnuli su nam Sud i Tužilaštvo da progone srpske vojnike i oficire, a da puštaju one zločince za koje svi znaju da su počinili zločin i čiji su zločini dokumentovani i čiji se zločini institucionalno brane od institucija BiH. Zato ću ja, kao predsjednik Republike Srpske, u prvim danima naredne sedmice predložiti i zahtijevati posebnu sjednicu Narodne skupštine da raspiše referendum te da odbaci postojanje Suda i Tužilaštva BiH i njegovo djelovanje na prostoru Republike Srpske - ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Kozarskoj Dubici. 
 
Dodao je da srpski narod "ne može da odustane od istine o Srebrenici". 
 
- Ne može se govoriti kao samo jednom izolovanom događaju iz jula 1995. godine, a ne uzeti u obzir kontinuitet zločina koji se dešavao od 1991. do 1995. godine. Naravno da se slažemo da je Srebrenica mjesto zločina, ali zločina u kontinuitetu u kome su gotovo podjednako stradali i Srbi i Bošnjaci. Jedina razlika je što su Srbi uporno ubijani u kontinuitetu, a očigledno u jednom koncentrisanom trenutku ubijen je ogroman broj Bošnjaka - ustvrdio je on. 
 
(goBiH.ba/Fena)Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano