Nikolić: Britanska rezolucija je pokušaj da se Srbi označe kao genocidan narod, strašna je to nepravda
30.6.2015. u 22:53 | Komentari: 0
Nikolić: Britanska rezolucija je pokušaj da se Srbi označe kao genocidan narod, strašna je to nepravda
ZAPALJIVA IZJAVA PREDSJEDNIKA SRBIJE

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, u povodu britanske inicijative da se u Vijeću sigurnosti (VS) UN-a usvoji rezolucija o Srebrenici, ocijenio kao poražavajuće pokušaje da se jedan narod označi kao genocidan.
 "Srbi su narod koji je tijekom dva svjetska rata daleko više stradao od ostalih, koji je stradao i tijekom sukoba u BiH. Zastrašujuća je nepravda da se Srbima uskraćuje pravo na iskazivanje poštovanja prema vlastitim žrtvama, štoviše pokušaji idu u pravcu označavanja srpskog naroda kao genocidnog",  kazao je Nikolić, prenosi Tanjug.
 
 Nikolić smatra da inicijativa Velike Britanije da VS UN-a usvoji Rezoluciju o Srebrenici "nimalo neće doprinijeti pomirenju u regiji, niti će spriječiti da se slični zločini dogode u budućnosti".
 
 "Naprotiv, na taj način nezadovoljstvo će samo dodatno eskalirati, zato što obitelji žrtava neće dobiti moralnu satisfakciju i razumijevanje za svoj bol", naveo je Nikolić.
 
 Sukob na teritoriju BiH je, kako je dodao, izazvao stradanja civila svih nacionalnosti i vjera i "bilo kakvo negiranje te činjenice, izvrtanje istine, njezino uveličavanje ili umanjenje, neće se negativno reperkutovati samo na narode koji su neposredno pogođeni, već i na inicijatore".
 
 "U osnovi pomirenja mora biti pravda, a u osnovi pravde je istina i čovječnost. Da ne spominjemo bol naroda koji su pored srpskog bili žrtve, kao što su Židovi, Armenci, Romi, ako
Srebrenica postane simbol genocida", kazao je Nikolić.
 
 Predsjednik Srbije je apelirao i da "prestanu verbalni sukobi i inicijative koje još više produbljuju ožiljke obitelji stradalih i onemogućuju pomirenje u regiji".
 
 
(goBiH.ba/FENA/dh)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano