Zašto je surutka tako zdrava?
11.8.2015. u 19:59 | Komentari: 0
Zašto je surutka tako zdrava?
Surutka

Surutka ili sirutka je tečnost koja se dobije iz kravljeg mlijeka prilikom izrade sira. Surutka je jako bogata mineralima, vitaminima, aminokiselinama, proteinima i drugim tvarima koje su zdrave za naš organizam.
Kako se radi o tekućini, znamo da ona brzo stiže do svih organa putem kojih se nadoknađuju mnogi nedostaci u našem organizmu. Zbog niske pH vrijednosti prijenos do organa je veoma brz i učinkovit.
 
U jednoj litri surutke možemo naći tek 360 kilokalorija, što je upola manje od kalorija koje možemo pronaći u jednoj litri svježeg mlijeka. Pored spomenutog, surutka u sebi sadrži i bjelančevine.
 
Minerali koje pronalazimo u surutki održavaju tonus stanica te sprečavaju visok krvni tlak, moždani udar i infarkt. Proteini sa druge strane sprečavaju osteoporozu, reguliraju kolesterol, zaustavljaju djelovanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet, smanjuju stres i ono najvažnije, regeneriraju jetru.
 
Treba znati da intenzivna ishrana surutkom, u svim njenim originalnim ili derivatnim oblicima, dovodi do brže regeneracije bolesnih mjesta u organizmu.
 
 
(goBiH.ba/Haber.ba)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija


  • Ajla Macić: Hobi pretvorila u biznis


  • Prirodnim antibioticima pobijedite prehladu i upale


  • 5 korisnih saveta: kako produžiti rok trajanja baterije telefona i laptopa.


  • Neočekivani načini korišćenja omekšivača za veš u domaćinstvu.


Najčitanije

Komentarisano