Musa, Sikiraš i društvo protiv Hrvatske love četvrtfinale i lakšeg protivnika
12.8.2015. u 16:08 | Komentari: 1
Musa, Sikiraš i društvo protiv Hrvatske love četvrtfinale i lakšeg protivnika
Musa, Sikiraš i društvo protiv Hrvatske

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati posljednju utakmicu u okviru grupe F na Eurobasketu koji se igra u Kaunasu. Naši momci imaju odličnu priliku da izbore plasman među osam najboljih reprezentacija Evrope, a za to nam je potrebna pobjeda protiv Hrvatske.
Postoji velika šansa da dohvatimo četvrtfinale i u slučaju poraza od Hrvatske. Tačnije ispast ćemo samo u slučaju da izgubimo od Hrvatske, a da Srbija slavi protiv Crne Gore, te Francuska protiv Finske. Tada bismo imali isto bodova kao Crna Gora, ali bismo završili peti zbog međusobnog omjera s Crnogorcima. 
 
Pobjeda protiv Hrvatske izuzetno je važna i zbog lakšeg protivnika u četvrtfinalu. U slučaju da slavimo vjerovatno ćemo završiti kao drugi i trebali bismo izbjeći domaćina Litvaniju, te izuzetno neugodnu Tursku, koja važi za jednog od najvećih favorita na ovogodišnjem Eurobasketu. Za sigurno drugo mjesto potrebna nam je pobjeda protiv Hrvatske, uz pobjedu Srbije protiv Crne Gore. 
 
Ako Crna Gora slavi protiv Srbije, onda nam je potrebna i pobjeda Francuske protiv Finske. U tom slučaju pravila bi se mini tablica, a naš nacionalni tim bi zahvaljujući boljoj koš razlici završio kao drugi. Ako Crna Gora slavi protiv Srbije, a Finska protiv Francuske, onda ćemo završiti kao trećeplasirani, što bi nam donijelo težeg protivnika u četvrtfinalu. 
 
Nadamo se kako se to ipak neće desiti, te da će nam se uz pobjedu protiv Hrvatske poklopiti rezultati, kako bi na kraju završili kao drugoplasirani i dobili nešto lakšeg protivnika, ako takav uopće i postoji među osam najboljih na Starom kontinentu. Sretno, momci, večeras, učinite nas ponosnim kao i mnogo puta do sada.
 
 
(goBiH.ba/Radiosarajevo.ba)



Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano