Ustani Bosno, ustani Hercegovino: Pozdravite prvaka Evrope!
16.8.2015. u 22:17 | Komentari: 0
Ustani Bosno, ustani Hercegovino: Pozdravite prvaka Evrope!
Pozdravite prvaka Evrope!

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine novi je prvak Evrope. Naši mladići u finalu su nadigrali domaću selekciju Litvanije i tako prvi put u historiji naše košarke, osvojili zlato na jednom velikom takmičenju. Treba to reći, ovo je jedan od naših najvećih sportskih uspjeha svih vremena. Slavi Bosno, slavi Hercegovino, večeras zaista imaš zbog čega. Konačan rezultat i neizvjesnoj završnic bio je
Sjajno su naši momci otvorili utakmicu. Od prvog minuta i zakucavanja Njegoša Sikiraša, sve je išlo kako treba za naš tim. Uz povremene manje padove u igri, držali smo pametno vodstvo i povećavali ga do konačnih 50:37 na kraju prvog poluvremena.
 
Bila je to istinska košarkaška simultanka Džananan Muse koji je valjda pogodio sve što je šutirao, skakao u odbrani i napadu, asistirao i osvajao lopte. Zabio je čitava 22 poena. 
 
Pratili su ga sjajno Sani Čampara i Sikiraš, a ponovo je briljirao cijeli tim igrajuću sjajnu odbranu. Sve što je protivnik mogao  jeste da šutira za tri, što je dobro funkcioniralo, ali su naši na odmor ipak otišli uz veliku prednost. 
 
Furiozno otvaranje domaćih u nastavku, naši su spriječili trojkom Sanija Čampare i s nekoliko vezanih polaganja Muse. Počeli su, doduše, Litvanci pogađati s distance, ali naša prednost i dalje je bila ozbiljna, stabilna. 
 
U posljednji period ušli smo uz onih naših, standardnih desetak plusa. Ekipa kojom raspolaže selektor Josip Pandža nije to mogla ispustiti. Nije, sačuvala je i slavila. Emir Čerkezović je pogodio neke ključne poene, pratio je lider Musa, igrao je dobro i Čampara kao i svi ostali... 
 
Zaprijetili su Litvanci u finišu, počeli su pogađati, stigli do neizvjesne završnice, ali snage nisu imali. Naši jesu, slavili su veliku pobjedu!
 
Veliko slavlje moglo je početi. Bosna i Hercegovina je prvak Evrope! Da, da - šampion, najbolji tim na Starom kontinentu. Boljeg, dakle, nema. Nema ga! Hvala vam dječaci za sreću od kuće veću!
 
(goBiH.ba/Radiosarajevo.ba)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano