Amel Tuka trči za medalju na 800 metara
25.8.2015. u 9:54 | Komentari: 0
Amel Tuka trči za medalju na 800 metara
Amel Tuka

On je rezultatima u kvalifikacijama i polufinalu dokazao da je trenutno jedan od najvećih favorita. U Peking je došao s najboljim vremenom sezone, a danas ima priliku da se zlatnim slovima upiše u istoriju bosanskohercegovačke atletike.
Tuka je plasmanom u finale već napravio veliki uspjeh i, kako kaže, ispunio svoj cilj.
 
” Ovo je osam najboljih na svijetu tako da se niko ne smije potcijeniti, svi su favoriti za medalje. Mislim da će se odlučivati do posljednjeg metra, bit će neizvjesno”, kazao je Tuka za Fenu.
 
U finalu će dati sve od sebe za što bolji rezultat i potrudit će se da, kako kaže, ponovo obraduje svoje ljude, pišu Nezavisne.
 
” Želim da ostavim dobar utisak i da svoju zemlju predstavim najbolje što mogu. Ovdje su svi pozitivni prema meni i upoznati su sa mojom zemljom. Drago mi je da je moj narod uz mene i dat ću sve da ih obradujem. To me čini ponosnim i svakako ću imati na umu da je moj narod uz mene”, dodao je bh. atletičar.
 
Podvukao je da se do uspjeha u atletici ne može doći “preko noći” te da nije lako osvojiti medalju “kako god to izgledalo pored malih ekrana”.
 
” Znam da će biti teško u finalu, ali ko god želi da me pobijedi morat će dati više od sto posto od sebe”, kazao je Tuka.
 
Finalna trka na 800 metara počinje u 14.55 sati i bit će posljednja utrka četvrtog takmičarskog dana.
 
Prije nje na rasporedu su finalne trke na 400 metara s preponama i 1.500 metara te finala u bacanju diska i skoku udalj.
 
 
(goBiH.ba/Vijesti.ba)Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano