Grad Sarajevo može početi s revitalizacijom Trebevićke žičare
3.12.2015. u 12:20 | Komentari: 0
Grad Sarajevo može početi s revitalizacijom Trebevićke žičare
Postignut dogovor

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo je utvrdila prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na ostvarivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Kantona Sarajevo nad kojima je kao nosilac prava raspolaganja upisan KJKP „GRAS“ i to u korist Grada Sarajeva, sve u cilju realizacije projekta „Revitalizacija Trebevićke žičare“.
Ukoliko zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo podrže Vladin prijedlog, a o čemu će se izjašnjavati na sjednici u drugoj polovini ovog mjeseca, Grad Sarajevo, kao nosilac ovog projekta, neće imati više smetnje da krene sa obnovom Trebevićke žičare.  Ukupna vrijednost investicije je 12 miliona KM, od toga 60 posto sredstava, odnosno oko 7,5 miliona KM je donacija  švicarskog zimskog centra Grachen.
 
U Odluci je precizirano da se pravo građenja koje je dato Gradu Sarajevu zasniva  na rok od 25 godina od dana upisa u Zemljišne knjige Općinskog suda u Sarajevu i prestaje sa istekom  roka za koji je osnovan. Nakon prestanka prava građenja pravo vlasništva nad izgrađenim objektima isključivo prelazi na preduzeće “GRAS” bez potraživanja naknade za uvećanu vrijednost nekretnine.
 
 
(goBiH.ba)Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Naši iseljenici u Norveškoj mogu zadržati državljanstvo BiH u određenim uvjetima


  • Makarević: Uspješna integracija bh. dijaspore u Norveškoj


  • Seminar "Vršnjačko nasilje i prevencija zloupotrebe droge, alkohola, igara na sreću i kocke - MODUL 2"


  • Uključiti naučnu dijasporu u poboljšanje situacije u BiH


  • Donald Trump se sastao s papom Franjom


Najčitanije

Komentarisano