Šepić: Ova politička elita ponižava Krajinu i u svemu popušta Draganu Čoviću
8.12.2015. u 10:26 | Komentari: 0
Šepić: Ova politička elita ponižava Krajinu i u svemu popušta Draganu Čoviću
Politika

Senad Šepić, poslanik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH danas se oglasio saopćenjem za javnost koje novinska agencija Patria prenosi u cjelosti.
-Povodom analize medija i izvještaja o rezultatima javnog poziva Federalnog ministarstva kulture i sporta za odabir programa i projekata koji će se sufinansirati iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine u 2015. godini, te također nedavne raspodjele grant sredstava iz Ministarstva civilnih poslova BiH, a naročito iz granta za sport gdje je dodjeljeno 0 KM (slovima: NULA) Unsko-sanskom kantonu, kao čovjek koji je izabrani predstavnik i sa najvećim brojem glasova, na proteklim izborima u toj izbornoj jedinici moram javno reagirati.
 
Od početka uspostave vlasti bio sam protiv ovakvog odnosa snaga i ministarske raspodjele u Vladi FBiH, te se sada vidi da federalna ministrica Dragana Čovića, Zora Dujmović, planira podržati projekte s područja USK sa 18.000 KM, a samo za samo za Međunarodni festival “Dani kosidbe – Kupres 2015” bit će izdvojene 22.000 KM. Nažalost, ako se uradi analiza i grantova iz drugih oblasti vidjeće se da je slična situacija i u tim resorima.
 
Moje zalaganje za interese Krajine i stalno ukazivanje na propuste naših predstavnika u izvršnoj vlasti, završilo je tako da su meni, zbog javnog suprotstavljanja takvom odnosu, slali političke nedemokratske ukore, a pustili su narod Krajine na (ne)milost političke elite koja takvim potezima, kao što je ovakva raspodjela budžetskih sredstava govori koliko joj je bitna Krajina. I ne samo Krajina, nego i neki ostali djelovi naše zemlje. Umjesto da se svi skupa borimo i govorimo protiv ove nepravde, nažalost neki današnji predstavnici, i iz moje stranke pozicioniraju se u vrhu tako što drugima podmeću i manipuliraju za svoje sitne interese.
 
Neprihvatljiv je ovakav odnos politike koju sprovodi Dragan Čović i nadam se da će odgovorni ljudi u vrhu bh. politike shvatiti da nije ispravno i racionalno ovakvo popuštanje njemu. Naša je obaveza da se borimo za pravednu zemlju i prava svih naroda i svakoga građanina na svakom pedlju BiH. Zato sam i kad je imenovana Vlada FBiH, i Čović zauzeo najviše pozicija u BiH, u Predsjedništvu SDA glasao protiv takvog rasporeda snaga.
 
Nažalost, tada je od 37 ministara na federalnom i državnom nivou samo jedan imenovan iz Krajine, a recimo čak 8 iz Mostara. Kako bi se spriječila manipulacija i zloupotreba novčanih sredstava svih građana Bosne i Hercegovine u Parlamentu BiH sam predložio inicijativu za usvajanje zakona o ravnomjernom regionalnom razvoju i ulaganjima u BiH, koja bi zakonski osigurala pravedniji tretman prema Krajini i svim drugim djelovima BiH i koja bi onemogućila donošenje odluka kao što su ove za sport i kulturu. Očekujem reakciju i drugih zvaničnika, naročito predstavnika Krajine u izvšnim organima na svim nivoima, jer to je naš posao i obaveza prema ljudima koji su nas birali, stoji u Šepićevom saopćenju.
 
(goBiH.ba/krajina)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano