Ambasador Makarević održao u Islamabadu predavanje o BiH kao zemlji velikih mogućnosti
29.1.2016. u 8:50 | Komentari: 0
Ambasador Makarević održao u Islamabadu predavanje o BiH kao zemlji velikih mogućnosti
Svijet

Ambasador BiH u Pakistanu Nedim Makarević održao je u pakistanskoj prijestonici Islamabadu predavanje o temi "BiH - zemlja velikih mogućnosti, zemlja velikih ljepota".

- Cilj predavanja je bio informisati kako pakistanske zvaničnike tako i ambasadore drugih zemalja o historiji BiH, njenom stanovništvu, potencijalu, prirodnim ljepotama, mogućnostima za investicije, itd. - kazao je Makarević Feni.
 
Navodi da je za predavanje o ovoj temi vladalo ogromno interesovanje a između ostalih prisustvovali su, osim pakistanskih senatora i visokih oficira pakistanske armije, ambasadori Rumunije, Mađarske, Poljske, Španije, Italije, Holandije, Japana, Nepala, Mauricijusa, Austrije, Maroka, Egipta, Malezije, Afganistana, Švedske i Norveške.
 
- Više nego primjetno je bilo veliko interesovanje za BiH, tako da se s pažnjom posmatra status budućeg članstva BiH u EU, te postoji ogroman interes na turističkom polju. Također je vidan interes za investiranje u nekretnine kao i otvaranje industrijskih pogona u BiH. Najveći fokus evropskih ambasadora je bio o temi investiranja u energetski sektor BiH - kazao je Makarević.
 

(goBiH.ba/fena)
Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano