Ambasador Makarević održao u Islamabadu predavanje o BiH kao zemlji velikih mogućnosti
29.1.2016. u 8:50 | Komentari: 0
Ambasador Makarević održao u Islamabadu predavanje o BiH kao zemlji velikih mogućnosti
Svijet

Ambasador BiH u Pakistanu Nedim Makarević održao je u pakistanskoj prijestonici Islamabadu predavanje o temi "BiH - zemlja velikih mogućnosti, zemlja velikih ljepota".

- Cilj predavanja je bio informisati kako pakistanske zvaničnike tako i ambasadore drugih zemalja o historiji BiH, njenom stanovništvu, potencijalu, prirodnim ljepotama, mogućnostima za investicije, itd. - kazao je Makarević Feni.
 
Navodi da je za predavanje o ovoj temi vladalo ogromno interesovanje a između ostalih prisustvovali su, osim pakistanskih senatora i visokih oficira pakistanske armije, ambasadori Rumunije, Mađarske, Poljske, Španije, Italije, Holandije, Japana, Nepala, Mauricijusa, Austrije, Maroka, Egipta, Malezije, Afganistana, Švedske i Norveške.
 
- Više nego primjetno je bilo veliko interesovanje za BiH, tako da se s pažnjom posmatra status budućeg članstva BiH u EU, te postoji ogroman interes na turističkom polju. Također je vidan interes za investiranje u nekretnine kao i otvaranje industrijskih pogona u BiH. Najveći fokus evropskih ambasadora je bio o temi investiranja u energetski sektor BiH - kazao je Makarević.
 

(goBiH.ba/fena)
Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Naši iseljenici u Norveškoj mogu zadržati državljanstvo BiH u određenim uvjetima


  • Makarević: Uspješna integracija bh. dijaspore u Norveškoj


  • Seminar "Vršnjačko nasilje i prevencija zloupotrebe droge, alkohola, igara na sreću i kocke - MODUL 2"


  • Uključiti naučnu dijasporu u poboljšanje situacije u BiH


  • Donald Trump se sastao s papom Franjom


Najčitanije

Komentarisano