Ovaj jeftini napitak spašava vaše bubrege
18.3.2016. u 8:41 | Komentari: 0
Ovaj jeftini napitak spašava vaše bubrege
ZA POTPUNU DETOKSIKACIJU

Zdravlje bubrega je od vitalne važnosti za cjelokupno stanje organizma, kao i za dugovječnost našeg života
Svakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege. Želite li očistiti tijelo, isprobajte ovaj jeftini napitak za detoksikaciju bubrega.
 
Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. Oni su 'sofisticirani uređaji' koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih tvari.
 
Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura, a upravo te toksine unosimo u tijelo u obliku hrane i pića.
 
Ljudi s najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti su oni s dijabetesom, visokim krvnim tlakom ili obiteljskom povijesti bolesti bubrega.
 
Tko su najgori neprijatelji bubrega?
 
- Životinjski proteini
- Sol
- Genetski modificirana hrana
- Umjetni zaslađivači
- Gazirana pića
- Mliječni proizvodi
- Kofein- Cigarete
 
Ključni sastojak za čišćenje bubrega
 
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcija, željeza, magnezija i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršin se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
 
List peršuna djeluje protuupalno i štiti tijelo od utjecaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.
 
"List peršuna djeluje protuupalno i štiti tijelo od utjecaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti "
 
Ako ste pušač, jedete neredovito, uživate u pokojoj čašici više ili pak u brzoj i prženoj hrani, vrijeme je da napravite nešto dobro za vaše tijelo i bubrege te se 'očistite' od toksina.
 
NAPITAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA
 
Sastojci:
 
- Šaka peršuna
- 1l vode
 
Priprema: 
 
1. Peršun operite te ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić te ulijte vodu.
3. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije te kuhajte još 5 do 10 minuta.
4. Maknite s vatre, ostavite da malo odstoji te ga procijedite i spremite u hladnjak.
5. Šalicu napitka popijte svako jutro.
 
 
 
(goBiH.ba/Vijesti.ba)



Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


  • Na listi National Geographica: Mostar kao simbol pomirenja i suživota


  • Naši iseljenici u Norveškoj mogu zadržati državljanstvo BiH u određenim uvjetima


  • Makarević: Uspješna integracija bh. dijaspore u Norveškoj


Najčitanije

Komentarisano