Zvizdić predvodi bh. delagaciju u Turskoj: U planu sastanci s Erdoganom i Davutogluom
7.4.2016. u 9:40 | Komentari: 0
Zvizdić predvodi bh. delagaciju u Turskoj: U planu sastanci s Erdoganom i Davutogluom
Turska

Predsjedavajući Vijeća ministara (VM) BiH Denis Zvizdić predvodit će danas delegaciju VMBiH koja će danas boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj gdje će s domaćinom, premijerom Republike Turske Ahmetom Davutogluom razgovarati o unapređenju bileteralnih odnosa s fokusom na jačanje ekonomske saradnje.

Zvizdić će se susreti i s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom i predsjednikom Velike Narodne Skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom.
 
Delegacija Vijeća ministara BiH će tokom boravka u Ankari posjetiti Mauzolej Kemala Ataturka, gdje će Zvizdić položiti vijenac, te obići mjesto terorističkog napada u Kizilayu gdje će odati počast žrtvama.
 
Predsjedavajući VMBiH i premijer Turske obratit će se i privrednicima na Poslovnom forumu Bosna i Hercegovina – Republika Turska.
 
Pored predsjedavajućeg Zvizdića, delegaciju Vijeća ministara BiH sačinjavaju ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, saopćeno je iz VMBiH.
 
(goBiH.ba)

 
Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Naši iseljenici u Norveškoj mogu zadržati državljanstvo BiH u određenim uvjetima


  • Makarević: Uspješna integracija bh. dijaspore u Norveškoj


  • Seminar "Vršnjačko nasilje i prevencija zloupotrebe droge, alkohola, igara na sreću i kocke - MODUL 2"


  • Uključiti naučnu dijasporu u poboljšanje situacije u BiH


  • Donald Trump se sastao s papom Franjom


Najčitanije

Komentarisano