SIPA i Visoka škola "Logos centar" Mostar potpisali Sporazum o saradnji
27.4.2016. u 23:03 | Komentari: 2
SIPA i Visoka škola "Logos centar" Mostar potpisali Sporazum o saradnji
Mostar

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Visoka škola „Logos centar“ u Mostaru potpisali su jučer, 26.04.2016. u službenim prostorijama SIPA-e, Sporazum o saradnji.Sporazum su potpisali direktor SIPA-e Perica Stanić i direktor „Logos centra“ dr.sc. Lutvo Haznadarević. Potpisivanje Sporazuma predstavlja početak zvanične suradnje SIPA-e i „Logos centra“. Suradnja će se u budućnosti realizirati putem zajedničkih projekata, obuka i usavršavanja studenata „Logos centra“, organiziranja specijalističkih kurseva za pripadnike SIPA-e, okruglih stolova i drugih vidova saradnje, a u okviru studijskog programa „Sigurnosne studije i kriminalistika“.
 
Za studente studijskih smjerova „Kriminalistika“ i „Sigurnost“ bit će organizirane posjete SIPA-i prilikom kojih će obilaziti određene službene prostorije i prisustvovati predavanjima iz oblasti organiziranog kriminala, terorizma i drugih vidova kriminala, ali i predavanjima iz drugih oblasti iz djelokruga rada SIPA-e. Istražitelji SIPA-e prezentirat će primjere iz prakse.
 
Također, pripadnici SIPA-e, kao stručnjaci za određene oblasti, držat će predavanja studentima u „Logos centru“.
 
Potpisnici Sporazuma iskazali su zadovoljstvo zbog zvanično započete suradnje koja će biti od obostranog interesa. Konkretne aktivnosti bit će započete uskoro.

 

(goBiH.ba)
Komentari: 2
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Naši iseljenici u Norveškoj mogu zadržati državljanstvo BiH u određenim uvjetima


  • Makarević: Uspješna integracija bh. dijaspore u Norveškoj


  • Seminar "Vršnjačko nasilje i prevencija zloupotrebe droge, alkohola, igara na sreću i kocke - MODUL 2"


  • Uključiti naučnu dijasporu u poboljšanje situacije u BiH


  • Donald Trump se sastao s papom Franjom


Najčitanije

Komentarisano