Prvo obraćanje predsjednika Trumpa: Sada je vrijeme da prevaziđemo podjele, niko neće biti ispred nas
9.11.2016. u 11:34 | Komentari: 0
Prvo obraćanje predsjednika Trumpa: Sada je vrijeme da prevaziđemo podjele, niko neće biti ispred nas
SAD

Novi predsjednik SAD-a Donalad Trump obratio se prvi put svojim pristalicama u sjedištu svoje kampanje u New Yorku.


Prvi put u historiji neko ko nije obavljao nikakvu funciju u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti SAD-a niti u vojsci postaje predsjednik SAD-a.
- Primio sam poziv od sekretarice Clinton. Čestitala nam je na pobjedi, a ja sam njoj na kampanji. Hillary je radila dugo i vrijedno i dugujemo joj zahvalnost. Sada je vrijeme da prevaziđemo podjele. Republikancima, demokratama i nezavisnim, vrijeme je da budemo jedan ujedinjen narod. Obećavam da ću biti predsjednik svim Amerikancima. To je meni važno.
Onima koji su odlučili da me ne podrže pružam ruku za vodstvo i savjete da ujedinimo zemlju. Rekao sam da ovo nije kampanja. Nego pokret. Grupa ljudi koji žele bolju budućnost za zemlju. To je pokret svih rasa, uvjerenja, napravljen da služi ljudima. Zajedno ćemo početi ponovo graditi našu zemlju i obnoviti američki san. Dugo sam u biznisu gradio poslove, to sada želim raditi s našom zemljom. Imamo veliki potencijal, svaki građanin će imati mogućnost da ispuni svoj puni potencijal.

 

Sredit ćemo naše gradove, škole, bolnice, infrastrukturu, niko neće biti ispred nas... Konačno ćemo se pobrinuti za naše vojne veterane. Pozvat ćemo najbolje i najtalentiranije da pomognu. Imamo ekonomski plan, udvostručit ćemo rast, slagat ćemo se sa svim nacijama koje žele da sarađuju s nama.
Nijedan san nije prevelik. Amerika se više neće zadovoljiti ničim osim najboljeg. Sanjati hrabro. Moramo staviti interes Amerike na prvo mjesto, sa svima ćemo tražiti zajedničko, a ne konflikt.
Želim zahvaliti svojim roditeljima, koji me gledaju sada negdje odozgo. Želim zahvaliti svojim sestrama i bratu Robertu, kao i svom pokojnom bratu, rekao je Trump, koji se zahvalio svojoj sadašnjoj i bivšim ženama te svojoj djeci.

 

(goBiH.ba)




Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano