Prvi put u historiji: Žena s Balkana uselit će u Bijelu kuću
9.11.2016. u 11:36 | Komentari: 0
Prvi put u historiji: Žena s Balkana uselit će u Bijelu kuću
SAD

Melania Trump, supruga novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, prva je žena porijeklom s Balkana koja će se useliti u Bijelu kuću.


Melania Knavs rođena je 1970. godine u malom slovenačkom mjestu Sevnica. Roditelji Melanije Trump već duže vrijeme žive u Americi. Njen otac Viktor vodio je salone za prodaju automobila i motora, a bio je politički aktivan, kao član Saveza komunista. Majka Amalija je rodom iz sela Raka, a radila je u fabrici "Jutranjka" kao dizajner dječije odjeće. Viktor ima iz prvog braka sina, a uz Melaniju Knavsovi imaju i kćerku Ines.
Melania je Sevnicu napustila kad je krenula u srednju školu. Iz Ljubljane je krenula osvajati modnu scenu, prvo Milana, potom Pariza, a kasnije i Amerike. Otkrio ju je Stane Jerko, poznati slovenački fotograf. Jednom je kazao da ga je fasciniralo što ima tako lijepu, dugu plavu kosu. On je bio čovjek koji je Melaniju uveo u svijet mode.
Manekenska karijera dovela ju je 1996. godine u SAD. Svog sadašnjeg supruga Donalda Trumpa upoznala je na zabavi nakon sedmice mode u New Yorku u septembru 1998. godine. Njihova veza postala je javna kada je Donald o njoj otvoreno progovorio gostujući u radijskoj emisiji 1999. godine.
Zaručili su se 2004. godine, a vjenčali u januaru 2005. godine. Zajedno imaju sina Barrona Williama Trumpa koji je rođen 2006. godine. Donald iz prethodna dva braka ima četvero djece.

 

(goBiH.ba)




Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano