Mostar: Impresivan ramazanski koncert u prepunoj dvorani Kosače
24.5.2017. u 11:43 | Komentari: 2
Mostar: Impresivan ramazanski koncert u prepunoj dvorani Kosače
Bosna i Hercegovina

Sinoć je u domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru održan ''Ramazanski koncert'' Sarajevske filharmonije, kojom je dirigirala Samra Gulamović, a solisti su bili - sopran Adema Pljevljak - Krehić, bas Leonardo Šarić te vokal Eldin Huseinbegović.


Veliki Ramazanski koncert na ovom mjestu ima veliku simboličnu vrijednost, znali su to svi prisutni, a ta nota osjećale se i u istupima organizatora, prenosi klix.ba.

Nakon pozdrava svim prisutnima, kao domaćin mostarski muftija Salem ef. Dedović kazao je da ovaj veliki koncert pred blagoslovljeni mjesec Ramazan, uzrokuje još više zadovoljstva jer ga dijelimo sa komšijama i prijateljima.
 
"Ramazan je raskošni festival duhovnosti i kulture, oduvijek je to bilo posebno vrijeme koje je obogaćivalo i vjeru i kulturu i tradiciju, ali u isto vrijeme osnaživalo međuljudske odnose i život u cijelini. Ramazan je vrelo inspiracije, nepresušna rijeka dobra, humanosti i ljudskosti, poziv je to povratku iskonu i vrijednostima koje ćivot čine smislenim i potpunim", kazao je u pozdravnom govoru muftija Dedović
 
Ramazan je radost i pojedinca i zajednice, poručio je još muftija. Pojedinca jer uspjeva u ovom mjesecu disciplinirati sebe, a zajednice jer objedinjuje ljude i čuva ih od idivindualizma i zatvaranja u sebe.
 
Ramazanskom koncertu u prepunoj dvorani pored brojnih gostiju prisustvovalo je i mnoštvo zvanica iz političkog i kulturnog života, među kojima i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa suprugom.
 
(goBiH.ba)

 
Komentari: 2
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano