U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija
29.4.2018. u 17:38 | Komentari: 0
U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija
Future Health

Future Health, najakreditovanija banka za pohranu matičnih ćelija u BiH, organizirala je Dane otvorenih vrata za svoje klijente, pred kojima je ozvaničila preseljenje na novu adresu u Sarajevu.

- Svim budućim roditeljima prilikom pohrane matičnih ćelija Future Health garantuje i jedinstvenu finansijsku pomoć u iznosu od 20.000 eura, kao i besplatan transport uzorka u slučaju korištenja uzoraka za liječenje u budućnosti. Upravo traje i specijalna ponuda - poklon popust od 300 eura na pohranu matičnih ćelija za sve one koji nam u aprilu odluče pokloniti svoje povjerenje i pohraniti matične ćelije u Future Healthu - istakli su predstavnici Future Health-a.


Izrazili su zadovoljstvo što u Bosni i Hercegovini raste svijest o prednostima pohrane i liječenja matičnim ćelijama i budućnosti zdravlja.
Ova banka matičnih ćelija postoji već 15 godina, a u Bosni i Hercegovini je prisutna od 2011. godine. Sa više od 150.000 pohranjenih uzoraka iz 75 zemalja širom svijeta, Future Health je svjetski lider kada se radi o uslovima za pohranjivanje matičnih ćelija, sa laboratorijama u Švicarskoj i Velikoj Britaniji.

Uzorci pohranjeni u Future Healthu pohranjuju se na period duži od 20 godina, a prihvaćeni su u svim transplantacionim centrima u svijetu. Pohranjene matične ćelije čuvaju se u specijalnim višesegmentnim cryo vrećama kako bi se uzorak mogao iskoristiti više puta, saopćeno je iz Future Health-a.
 
(goBiH.ba / FENA)
Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija


  • Ajla Macić: Hobi pretvorila u biznis


  • Prirodnim antibioticima pobijedite prehladu i upale


  • 5 korisnih saveta: kako produžiti rok trajanja baterije telefona i laptopa.


  • Neočekivani načini korišćenja omekšivača za veš u domaćinstvu.


Najčitanije

Komentarisano