PROTESTI U BH GRADOVIMA
PROTESTI U BH GRADOVIMA
 
11.03.2014 u 12:12
Ashton: Vraćam se u Sarajevo kako bih se susrela sa liderima institucija i civilnog društva
PROTESTI U BH GRADOVIMA
Visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Catherine Ashton posjetiti će Bosnu i Hercegovinu (BIH) u srijedu, 12. marta. Sastat će se sa predstavnicima institucija BiH i civilnog društva kako bi razgovarala o trenutnoj situaciji u zemlji, u svijetlu razgovora država članica u narednim sedmicama.
11.03.2014 u 11:26
Ko je prijetio Širanoviću i zbog čega je napustio BiH?
PRIJETNJE LIKVIDACIJOM
TUZLA - Vođa neformalne grupe „ Udar“ Aldin Širanović uputio je obavijest- izjavu svom branitelju advokatu Mirnesu Ajanoviću, da je morao napustiti BiH. U obrazloženju se navodi da je to učinio zbog prijetnji likvidacijom njega i njegove porodice.
11.03.2014 u 08:30
Šok u sudnici: Prvi detalji sa suđenja Nihadu Trnki i Salemu Hatiboviću, osumnjičenim da su zapalili Predsjedništvo BiH
DRŽAVA TRAŽI KRIVCE ZA TERORIZAM
Porodice osumnjičenih Salema Hatibovića i drugooptuženog Nihada Trnke u slučaju paljenja zgrade Predsjedništva BiH tokom demonstracija 7. februara, prisustvovale su današnjem ročištu. Bili su vidno uznemireni, a supruga prvoosumnjičenog Salema Hatibovića kazala je za NAP da joj je teško povjerovati u svu priču
06.03.2014 u 09:26
Pašović: Što se mene tiče, protesti sada mogu i da stanu
PROTESTI U BH GRADOVIMA
SARAJEVO - Jučerašnji prijedlog sarajevskog plenuma da mandatar Kantona Sarajevo bude profesor Besim Spahić i za samog profesora nije bio prihvatljiv. Istog mišljenja je i bh. reditelj Haris Pašović koji je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kazao da ni on ne bi prihvatio takvu poziciju da su ga učesnici plenuma predložili. Pašović kaže da je nekoliko puta i sam posjetio sastanke plenuma.
17.02.2014 u 19:33
Predsjednik Vlade HNK ne razmišlja o ostavci
PROTESTI U BH GRADOVIMA
MOSTAR - Predsjednik Vlade HNK Denis Lasić kazao je kako nema namjeru podnijeti ostavku na svoju dužnost, što je od njega zatražio Plenum građana i građanki Mostara.
14.02.2014 u 15:57
Ovo su dani naše bosanske kušnje
HUTBA REISU-L-ULEME HUSEINA EF. KAVAZOVIĆA
Hvala Allahu. Njemu se zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost tražimo. On je Vladar svjetova, znanih i neznanih, vidljivih i nevidljivih. On je Gospodar života i smrti, slobode i pravde, mudrosti i znanja. Njemu se utječemo od poroka i ružnih djela naših.
13.02.2014 u 20:33
Zgrada Predsjedništva na listi ugroženih nacionalnih spomenika
KOMISIJA ZA OČUVANJE NACIONALNIH SPOMENIKA
SARAJEVO - Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH odlučila je da zgradu Predsjedništva BiH uvrsti na Listu ugroženih nacionalnih spomenika BiH, nakon izvršenog uvida u razmjere štete pričinjene devastacijom ove zgrade tokom protesta 7. februara.
13.02.2014 u 20:19
HULIGANIMA I ORGANIZATORIMA PRIJETI I DO 45 GODINA ZATVORA!
BiH
Tokom nasilnih demonstracija koje su održane u nekoliko gradova u BiH 7. februara počinjeno najmanje sedam teških krivičnih dijela, a prema analizi koja je dostavljena bh. novinskoj agenciji Patria, počiniocima prijeti ukupna kazna i do 45 godina zatvora!
1

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Otkrivamo karakteristike novog iPhone 11 mobilnog telefona


  • Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše"


  • CERIT organizovao višednevni seminar za profesore informatike u HNK


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


Najčitanije

Komentarisano